Соціум

Кращі лелеченята Хмельниччини

В обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу “Олімпійське лелеченя” за участю переможців зональних змагань.

В обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу “Олімпійське лелеченя” за участю переможців зональних змагань.

Це дітище Національного олімпійського комітету України проводиться ним уже третій рік підряд. По всій країні учні 5-6 класів змагалися за право представляти свій регіон на заключному етапі у Міжнародному дитячому центрі “Артек”. Провести там змагальний тиждень — гідна нагорода.

Популярність заходу, який має три складові: спортивну, освітню та культурну, зростає, про що свідчить проведення першого загальношкільного етапу у Хмельницькому в жовтні-листопаді минулого року. Якщо в 2011 році в 28 школах міста взяли участь 153 класи (2026 учнів), то в 2012 році — 180 класів (2940 учнів). Тобто було охоплено вже 62% всіх 5-6-класників обласного центру. Найбільш змістовно й видовищно змагання відбувалися в колегіумі ім. В.Козубняка, гімназіях №№1, 2, СЗОШ №15, НВК №№10, 2, 6, ліцеї №17. Та все ж можливість представляти Хмельницький у подальших відборах отримали учні колегіуму. І вони виправдали цю довіру, успішно подолавши зональні обласні змагання.

Та й у фіналі практично в усіх видах програми хмельничани не дали жодних шансів суперникам, продемонструвавши найкращі результати в презентації команди, комбінованій естафеті, рухливій грі та культурно-просвітній програмі, особливо в знаннях олімпійської історії.

Безперечно, відчувалася тривала цілеспрямована підготовка учнів колегіуму з боку вчителя фізвиховання Віталія Шкарпети.

До призерів потрапили також команди Великозозулинецької ЗОШ Красилівського району та Кам’янець-Подільський НВК №3, які отримали кубки. Всі учасники команд-переможців та призерів нагороджені медалями, дипломами відповідних ступенів та нагородною атрибутикою від Хмельницького обласного відділення НОК України.

Переконані, що в “Артеку” представники колегіуму здатні позмагатись за високі місця в окремих видах програми.

Віктор ФЛЕНТІН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *