Соціум

Бал сердець

Біля кінотеатру ім. Т.Шевченка 25 квітня відбулося святкове дійство “Бал відкритих сердець”.

Біля кінотеатру ім. Т.Шевченка 25 квітня відбулося святкове дійство “Бал відкритих сердець”.

Особлива увага на святі була приділена дітям з вадами слуху, які потребують нашої допомоги, адже бал був присвячений VIII акції Всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця”, яка цього року проходить під гаслом “Почуй світ! ” з метою закупівлі медичного обладнання для лікарень України, зокрема вкрай потрібного обладнання для ехоскринінгу. Воно дає можливість виявити вади слуху вже на третій день від народження дитини.

Бал відкрив традиційний полонез. Бадьора полька, енергійний турецький бранль, норвезький круговий танець, стриманий французький менует наповнили серця глядачів любов’ю до життя. Люди відшукували волонтерів і кидали у скриньки не лише кошти, а й нову надію на краще життя. Невдовзі на грудях добродіїв палало червоне серце як знак душевної щедрості, небайдужості й розуміння. Всі, хто зібрався на святі, змогли взяти участь у майстер-класах з норвезького кругового танцю і турецького бранлю, які провів хореограф Дмитро Баранцов. На обличчях людей сяяли посмішки, вони з радістю засвоювали прості рухи, а після виступів дебютантів у подарунок ведуча Каріна Нестер виконала пісню “Старе місто”.

Святкова атмосфера переносила присутніх у XV-XVIІ століття. Деякі перехожі з цікавістю приєднувалися до свята, інші, постоявши хвилинку, йшли у своїх справах, дехто просто байдуже проходив повз. Але до кінця свята на майданчику зібралося стільки людей, що яблуку ніде було впасти. До дійства долучилися навіть місцеві байкери.

Додамо, що бал проводився за ініціативи ради міського учнівського самоврядування “Нова генерація міста” (координатор Ольга Валькова), громадської організації “Центр стратегічних ініціатив” та за сприяння Всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця”.

Організатори — міські Будинок культури, управління освіти, клубне об’єднання з організації дозвілля учнівської та студентської молоді “Простір”, аристократичний клуб під керівництвом Анастасії Скоропадської, що є молодіжним крилом “Руського центру”, дитяча студія-школа танцю “Сіріус”.

Каріна КОЗАК, Аннетта ЧЕГОВЕЦЬ, вихованки гуртка “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *