Соціум

Понад Бугом розкинеться молодіжний сквер

Перші теплі весняні дні в місті співпали з його масовим прибиранням у рамках місячника благоустрою та до Дня довкілля.  Колективи підприємств, навчальних закладів, установ та організацій вийшли на вулиці, на свої території у ці дні, аби причепурити місто, як традиційно ведеться в народі, і до світлого свята Великодня.

 

 

Перші теплі весняні дні в місті співпали з його масовим прибиранням у рамках місячника благоустрою та до Дня довкілля.  Колективи підприємств, навчальних закладів, установ та організацій вийшли на вулиці, на свої території у ці дні, аби причепурити місто, як традиційно ведеться в народі, і до світлого свята Великодня.

Минулої суботи до загальноміської толоки долучились і представники керівництва міста, зокрема міський голова Сергій Мельник (на фото), котрі разом із активною молоддю на березі Південного Бугу з боку пляжу висадили 380 дерев та кущів, заклавши молодіжний сквер. Тут ростимуть берези, калина, спіреї, дуби… Ідея створення такої зеленої оази належить громадській раді при міськвиконкомі, громадській організації “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” та Подільському молодіжному об’єднанню “У майбутнє через культуру”.

“Ми не думали, що так багато людей прийде долучитися до гарної справи. Але добре, що наша молодь така активна! Організатори хочуть створити тут відкритий молодіжний університет, де будуть проходити зустрічі, лекції, концерти… Хороша  ідея”, — вважає Сергій Мельник.

До закладення скверу також долучилися ті небайдужі, хто переймається зеленим майбутнім рідного міста.

У рамках місячника благоустрою міста висаджено 50 дерев у парку ім. М.Чекмана, 25 дерев та кущів у парку ім. І.Франка, 30 дерев і кущів у зеленій зоні біля філармонії. Продовжено посадку дерев у заплаві річки Кудрянка в районі вул. Папаніна — 50 саджанців. Впорядковано територію навколо джерела на вул. Молодіжній та висаджено 30 дерев. В прибережних смугах водойм у мікрорайоні Дубове активісти висадили 130 дерев. У Ружичній заклали парк імені академіка Михайла Павловського 70 деревами та кущами. Нові зелені насадження з’явилися на територіях шкіл, садочків, вищих навчальних закладів (ЗОШ №№8, 13, ДНЗ №29, гуманітарно-педагогічної академії, національного університету та інших).

Активну участь в організації та проведенні заходів до Дня довкілля взяли структурні підрозділи міської ради, облдержадміністрації, молодіжні громадські організації “Хмельницький молодіжний клуб розвитку”, Подільське молодіжне об’єднання “У майбутнє через культуру”. Долучилися до прибирання міста й працівники Державного науково-дослідного інституту митної справи, Хмельницької митниці, відділень банків “Надра”, “ПриватБанк”, релігійні організації, студенти університету управління та права,  національного, інституту соціальних технологій, гуманітарно-педагогічної академії, політехнічного коледжу, Хмельницький осередок МО “ПЛАСТ НСОУ”, ТОВ “ДЦ Україна”, учні шкіл та професійно-технічних навчальних закладів.

Посадковий матеріал придбано за кошти міського фонду охорони навколишнього середовища на суму 44 тисячі гривень, а також спонсором толоки виступило Хмельницьке лісомисливське господарство.

Загалом, під час проведення місячника благоустрою та природоохоронних заходів до Дня довкілля висаджено понад 2000 дерев та кущів, прибрано та впорядковано у місті 396 га прибудинкових території, 110 га парків та скверів, 18 кілометрів прибережних смуг. Ліквідовано 43 стихійних сміттєзвалища.

Залишається сподіватися, що чистим і прибраним наш Хмельницький  залишиться якогомога довше, а висаджені у ці дні дерева й кущі приживуться й радуватимуть хмельничан тінистими кронами, очищеним повітрям.

Вл. інф.
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *