Соціум

Хмельницький “Успіх” на “Французькій весні”

Нещодавно  народний ансамбль бального та сучасного танцю  “Успіх” міського Будинку культури приїхав з міжнародного фестивалю “Французька весна”, що відбувся  у Франції у місті Сомюр.

Нещодавно  народний ансамбль бального та сучасного танцю  “Успіх” міського Будинку культури приїхав з міжнародного фестивалю “Французька весна”, що відбувся  у Франції у місті Сомюр. У фестивалі брали участь місцеві колективи з регіонів Луари, Британі, Анже, Сомюру та з України. “Французька весна” була організована міжнародним фестивальним комітетом Сомюра. Цей комітет уже понад 40 років організовує міжнародні танцювальні, вокальні, військові та фольклорні фестивалі. Ансамбль “Успіх” став лауреатом цього фестивалю, а також  був нагороджений  відзнакою та почесним призом за високий професійний рівень виконання.

Цікаво, що наші танцюристи жили у французьких сім’ях, що дало змогу юним хмельничанам ближче познайомитися з життям та побутом місцевих жителів.

Танцюристи “Успіху” відвідали також з екскурсіями Відень, Париж, Дрезден, Прагу. Але найприємніші спогади, природно, у дітей залишили враження від атракціонів  “Діснейленду”, що в Парижі.

А щодо фестивалю, то французькі глядачі дуже гаряче сприймали виступи наших танцюристів, а деякі номери просили повторити на біс.

Танцюристи “Успіху” вдячні за організацію поїздки начальнику міського управління культури Альбіну Тарчевському, а також директору Будинку культури Іванні Мазурук, де ансамбль “Успіх” уже понад чверть століття   займається хореографією  і понад 20 років  носить  почесне звання народного. А готували до виступів своїх учнів керівники ансамблю “Успіх” лауреати міської премії ім. Б.Хмельницького Юрій Горобець та Сергій Кондрико, а також керівник студії Ольга Огонь.

Учасники “Успіху” мають надію, що завдяки вдалим виступам вони знову будуть запрошені на цей чудовий фестиваль, де гідно представлятимуть нашу країну і, зокрема,  рідний Хмельницький.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *