Соціум

Солов’ї співають на Різдво

У костелі Христа Царя Всесвіту 26 грудня колядував лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів зразковий дитячий хор “Подільські солов’ї”. У концерті прозвучали 22 номери. Брали участь молодша, середня та підготовча групи хору, вокальні ансамблі “Дивоцвіт”, “Камертон”, “Дружба”, “Веселка”, “Соняшник”, “Розмай”, “Барви”. Прозвучали відомі колядки “Дивная новина”, “Ой, на ріці, на Йордані”, “Спи, Ісусе, спи”, “В новім граді Вифлеємі”… Їх мелодійні варіанти, глибока змістовність та різноманітність текстів наблизили всіх присутніх до скарбів українського різдвяного фольклору. Прозвучали також три польські колядки “Люляй же, Єзуню”, “Хей колєнда” і “Вшрюд ноцней тіши”. На завершення “Подільські солов’ї” подарували слухачам різдвяну колядку “Добрий вечір тобі, пане господарю”, яка спонукала присутніх піднятися з місць і заспівати разом з хором, зичачи одне одному щастя, здоров’я, добробуту.

Художній керівник дитячого хору — лауреат обласної премії імені В.Заремби, міської премії імені Б.Хмельницького Наталя Бухта, концертмейстери Ольга Голоншена та Марина Гордєєва підготували чудову програму.

Цей концерт став підтвердженням того, з якою глибиною переживали наші предки таїнство Боговтілення, святкуючи Різдво Христове. Те, що сказано, заспівано, має збутися, адже відголоски віри у чудесну силу слова знаходяться у структурі цих колядок, у магії словесних побажань.

Л.БЕЗСОНОВА, викладач ДМШ №1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *