Соціум

У нашому місті екстрім тепер під дахом і наглядом

Молодь звикла ховати свої ролики, скейти, велосипеди на зиму десь у комору. У нашому ж місті любителі вуличного спорту можуть “не залягати у зимову сплячку”: для них відкрився новий екстрім-парк на четвертому поверсі заводу “Нева”, що у мікрорайоні Гречани.

Молодь звикла ховати свої ролики, скейти, велосипеди на зиму десь у комору. У нашому ж місті любителі вуличного спорту можуть “не залягати у зимову сплячку”: для них відкрився новий екстрім-парк на четвертому поверсі заводу “Нева”, що у мікрорайоні Гречани.

У приміщенні на 900 квадратних метрів — повне оснащення для різноманітних трюків. Як каже один із організаторів створення центру Олег Гришко, аналогів такого парку у країні немає. Зазвичай схожі парки функціонують лише влітку під відкритим небом (у нашому місті на роликах, скейтах у теплу пору року катаються на спеціально обладнаному майданчику поблизу Палацу творчості дітей та юнацтва).

В екстрім-парку раді і початківцям, і професіоналам. Для відпрацювання каскадерських трюків на велосипедах тут спеціально облаштовані дерев’яні трампліни різних розмірів, тому є можливість обрати той, який під силу подолати. А для любителів паркура (стрибки без страховки) облаштували дерев’яні перешкоди, що набагато безпечніші за звичайний вуличний паркан. До того ж тут є спеціальна страховка і для паркуристів, і для велосипедистів — величезна паралонова яма. Над нею (тільки професіоналам!) можна зробити навіть сальто на велику. А тим, хто ще не оволодів екстремальними видами спорту, у парку теж можна розважитися: стрибати з висоти на величезну паралонову перину.

Є де порозважатися й отримати ковток адреналіну скейтистам та роллерам. Для них тут місця вдосталь, є спеціальні труби, трампліни та дерев’яні містки для катання.

Щоб уміти виконувати екстремальні трюки, потрібно мати й здорове, розвинене тіло. В екстрім-парку можна й м’язи підкачати на сучасних турніках чи грушу спортивну  відкулачити. А любителям спокійніших видів спорту пропонують зіграти у дартс, настільний теніс чи бадмінтон.

За недовгий період існування парку тут уже відбулося кілька змагань. Так, нещодавно проходив конкурс з бейміксу (відтворення різних трюків на спеціальному велосипеді). Ці змагання згуртували у Хмельницькому спортсменів з різних міст України.

Якщо хлопців, котрі відвідують новий екстрім-парк, влаштує все, то дівчатам точно не вистачатиме гарного дизайну. Оскільки приміщення лише нещодавно почало функціонувати, про інтер’єр тут ще не думали.

Але, як обіцяє Олег Гришко, усі талановиті художники графіті міста зможуть тут щось відтворити. Модні написи, малюнки стануть ще однією фішкою закладу.

Тож, молодь, якщо ви втомилися від буденної рутини, вам бракує у житті перчинки, драйву, простого спілкування, — мерщій до міського екстрім-парку!

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *