Соціум

Коли проблем меншає, а оптимізму більшає

 

Виборчий округ №11 у нинішньому скликанні міської ради складається з доволі специфічної території Ближніх Гречан, поєднуючи стару їхню частину з новими забудовами. Минулими роками ця територія поділялась на два округи з вулицями Вишневою, Вокзальною, Островського, Декабристів, Пархоменка, Транспортною, Леха Качинського (колишня Урицького), Саварчука, Курчатова, Будівельників, Проскурівського підпілля, трьох Нових вулиць (2, 3, 4) Львівського шосе і провулків Шкільного, Транспортного, Вокзального, Клубного. Незважаючи на близькість до центрального мікрорайону міста, ця територія більше схожа за своїми особливостями з Дальніми Гречанами.

Виборчий округ №11 у нинішньому скликанні міської ради складається з доволі специфічної території Ближніх Гречан, поєднуючи стару їхню частину з новими забудовами. Минулими роками ця територія поділялась на два округи з вулицями Вишневою, Вокзальною, Островського, Декабристів, Пархоменка, Транспортною, Леха Качинського (колишня Урицького), Саварчука, Курчатова, Будівельників, Проскурівського підпілля, трьох Нових вулиць (2, 3, 4) Львівського шосе і провулків Шкільного, Транспортного, Вокзального, Клубного. Незважаючи на близькість до центрального мікрорайону міста, ця територія більше схожа за своїми особливостями з Дальніми Гречанами. Зокрема, це стосується уваги до неї з боку міської влади, яка ніколи раніше надмірною не була. Певні зміни почали відбуватись останніми роками, але місцеві жителі повноцінними хмельничанами себе не відчувають, залишаючи гречанське походження. Отже, їхнім депутатам почуватися комфортно не щастило ніколи: проблеми стану доріг, підтоплення будинків, зовнішнього освітлення завжди давалися взнаки, а вирішення їх стабільно відкладалося на кращі часи. Нині займатися цією проблематикою доводиться представницям нечисленної жіночої частини депутатського корпусу: Ользі Мярковській, висуванці від ВО “Батьківщина”, яку обирали мешканці серед інших претендентів, та Людмилі Бесєді, котра отримала депутатський мандат за списком Партії регіонів.

Політична різнополярність цього дуету однак не заважає виконувати свої обов’язки, доводячи, що прекрасна стать не обов’язково має бути слабкою. Власне це переконливо засвідчує посадовий рівень обох депутатів: Ольга Мярковська очолює юридичний відділ ПАТ “Аудитсервіс”, а Людмила Бесєда вже багато років успішно керує Хмельницькою маслосирбазою. Тобто, господарське вміння вдало доповнюється кваліфікованим юридичним супроводом. Це підтвердив їхній спільний звіт перед виборцями, який відбувся цього тижня в актовому залі СЗОШ №29.

На диво, тепле приміщення школи, її актового залу, на відміну від деяких інших навчальних закладів, вже багато про що свідчило, принаймні про певні позитивні зрушення у ставленні до цього мікрорайону. А ще про ініціативну активність і наполегливість шкільної адміністрації. Втім, про це трохи нижче.

Тверда позиція депутатського тандему щодо виконання доручень і звернень виборців разом з акцентованою увагою міської влади до всього мікрорайону Гречан принесли конкретні плоди. Незважаючи на значні фінансові складнощі в бюджеті міста й у забезпеченні житлово-комунального господарства, у цій частині Ближніх Гречан вдалося здійснити чималий обсяг робіт. Так, було проведено асфальтування прибудинкових територій у масиві вулиці Курчатова, на вулиці Пархоменка, 2 та Проскурівського підпілля, довгоочікуваний капітальний ремонт 2-ої черги вулиці Вишневої та частини вулиці Островського. Поточний ремонт великої частини вулиць Вокзальної, Проскурівського підпілля, Курчатова, Леха Качинського і провулку Клубного також зняв з порядку денного ці проблеми.

Зроблений ремонт покрівлі, велика робота здійснена з ремонту й очищення системи зливової каналізації, проведені й деякі інші необхідні роботи. На черзі — асфальтування дороги на вулиці Леха Качинського, вже виготовлена проектно-кошторисна документація. Загальна вартість роботи складе три мільйони гривень.

Учасники звітної зустрічі ці зусилля своїх обранок оцінили належним чином, але й виклали нові звернення. Насамперед вони просять зробити нормальними дороги у провулках Шкільному і Вокзальному, обладнати на них пішохідні доріжки. А головне — вирішити врешті-решт проблему підтоплення цієї території. Цікаво, що люди, не лаючи за звичкою комунальні служби, навпаки, висловлювали подяку за здійснений благоустрій: вчасне підрізання старих дерев, ліквідація смітника та інші добрі справи. Готові місцеві мешканці відповідно допомогти міській владі. Наприклад, запропонували зрізати велику ялинку у приватному дворі і використати її у новорічних та різдвяних святах на території міста.

Оскільки зустріч відбувалась у приміщенні школи, її директор не міг залишатись осторонь проблем мікрорайону. Станіслав Стремецький запропонував пакет потрібних робіт. Зокрема, він звернув увагу на стан доріжки до школи, яка зараз вкрита снігом, але добряче під ним пошкоджена наслідками ремонтних робіт на дорогах. Є потреба завершити відновлення зовнішнього освітлення навколо всієї території школи. А ще він висловився за раціональніше використання комп’ютерної техніки, яка була задіяна на виборчих дільницях минулої виборчої кампанії, а нині зберігається без діла в очікуванні нових виборів. Чи не можна було б на цей час передати ці комп’ютери в школи для освоєння дітьми та полегшення навчального процесу?

Депутатки всі звернення і пропозиції взяли до відома, зобов’язавшись посприяти у їх реалізації. Звітне побачення з виборцями Людмила Бесєда й Ольга Мярковська завершили оптимістичною нотою: “Ми разом змогли довести необхідність посилення уваги до цього виборчого округу і реальних змін у його благоустрої. Чекаємо від вас більшої активності на обопільну користь”.

Володимир РАЗУВАЄВ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *