Соціум

Казкові персонажі дали старт Новоріччю

Учора, коли на землі господарював святий Миколай, вогнями запалив він і нашу головну ялинову красуню на майдані Незалежності.

Учора, коли на землі господарював святий Миколай, вогнями запалив він і нашу головну ялинову красуню на майдані Незалежності. До урочистого ввімкнення вогників сюди зійшлися Діди Морози й Снігуроньки, Зайчики та Ведмедики, Сніговики й Сніжинки… — дітвора і дорослі у костюмах казкових персонажів, друзів новорічного свята. Такий парад став уже традиційним у Хмельницькому. Розпочинався він свого часу як марш-парад Дідів Морозів, проте, аби добрі дідусі не сумували, до них долучились інші герої у карнавальних костюмах.

На тріскучому морозі колона рухалася від кінотеатру ім. Т.Шевченка до майдану Незалежності, де височіє головний атрибут новорічного свята. Незважаючи на холоднечу, дітлахів зібралося чимало, в основному, це вихованці мистецьких навчальних закладів міста. Їх керівники агітували малечу пританцьовувати, аби не змерзнути.

Щоб визначити кращого з присутніх Дідів Морозів та його помічницю юну Снігуроньку, тут провели конкурс. Найліпшим чарівником, який виконує дитячі забаганки, став Дідусь з міського Будинку культури зі своєю красунею-внучкою.

А коли темрява потроху почала падати на вечірній Хмельницький, різноколірними гірляндами й вогниками на головному майдані краю замерехтіла його головна ялинка, даючи старт чи не найулюбленішому святу року, коли можуть здійснитися заповітні мрії кожного, хто вірить у казку…

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *