Соціум

Збaірна краю — п’ята в Україні

З настанням холодів легкоатлети перебралися під дах. Першим престижним стартом у приміщенні став Відкритий всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Сергія Операйла, на який цьогоріч до Києва прибули 26 команд, що представляли збірні регіонів країни, укомплектовані юнаками і дівчатами 1996-1997 років народження.

З настанням холодів легкоатлети перебралися під дах. Першим престижним стартом у приміщенні став Відкритий всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Сергія Операйла, на який цьогоріч до Києва прибули 26 команд, що представляли збірні регіонів країни, укомплектовані юнаками і дівчатами 1996-1997 років народження. Атлети саме цієї вікової групи перебувають під пильною увагою фахівців, бо з них будуть формуватися команди України на юнацький чемпіонат світу 2013 року, який прийматиме Донецьк, та на Другі юнацькі олімпійські ігри (Нанкін-2014). Тож була використана можливість переглянути кандидатів на ці головні міжнародні старти найближчих років. До початку зимового сезону, коли більшість спортсменів перебуває під навантаженням, ці змагання є контрольними, щоб у подальшому скорегувати тренувальний процес.

Легкоатлетичний манеж Республіканського вищого училища фізичної культури став фартовим для більшості з восьми представників Хмельниччини, адже всі вони пробилися до фіналів, де здобули три особисті та одне командне призові місця.

Якщо кілька років поспіль серед легкоатлетів юнацького віку лідерами в області були дівчата, то нині ініціативу перехопили хлопці.

Так, Андрій Аліксійчук, 1997 р.н., з с. Чотирбоки Шепетівського району зібрав повний комплект нагород. Здобувши перемогу в бігу на 1500 м, він став третім на 800-метрівці і другим в естафеті 4х200 м (до срібного квартету також увійшли Євген Шахрай, м. Шепетівка, Дмитро Гулеватий, м. Кам’янець-Подільський та Юрій Мегега (на фото), м. Хмельницький). Крім того, Юрій впевнено виграв фінальний забіг на 400 м і був п’ятим на 200-метрівці.

Євген Шахрай у бігу на 60 м фінішував четвертим. Таку ж позицію зайняв стрибун у висоту із с. Гуменці Кам’янець-Подільського району Назар Попель, який підкорив 180 см і продемонстрував свій чималий потенціал. Шостими завершили змагання малодосвідчені, але перспективні Максим Цюрукало в штовханні ядра з Летичева та Каріна Герасімова в стрибках у довжину з Кам’янця-Подільського. Кам’янчани Дмитро Гулеватий у стрибках у довжину і Людмила Гулай у штовханні ядра зупинилися на сьомому місці.

У підсумку неповний склад (8 з 10 можливих) збірної Хмельниччини зайняв високе п’яте місце, пропустивши вперед лише команди Харківської, Дніпропетровської, Київської та Полтавської областей.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *