Соціум

Назустріч 70-літтю Великої Перемоги

Минулого тижня відбувся 3-й пленум ради міської організації ветеранів України, учасники якого підсумували роботу організації з початку року і визначили її подальші плани. Серед головних завдань найбільшого в місті громадського об’єднання його голова Гаптульмунір Садиков відзначив продовження роботи за принципом “Дійти до кожного”, а також реалізацію постанови 6-го з’їзду організації ветеранів України про відзначення 70-ліття Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 70-ліття визволення України від німецько-фашистських загарбників. На виконання цих та інших завдань…

Минулого тижня відбувся 3-й пленум ради міської організації ветеранів України, учасники якого підсумували роботу організації з початку року і визначили її подальші плани. Серед головних завдань найбільшого в місті громадського об’єднання його голова Гаптульмунір Садиков відзначив продовження роботи за принципом “Дійти до кожного”, а також реалізацію постанови 6-го з’їзду організації ветеранів України про відзначення 70-ліття Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 70-ліття визволення України від німецько-фашистських загарбників. На виконання цих та інших завдань, зазначив він, необхідна активізація всіх первинних осередків об’єднання, зокрема у спільній роботі з навчальними закладами у військово-патріотичному вихованні молоді, наполегливому відстоюванні історичної правди про Велику Вітчизняну війну, героїзм радянського народу на фронті та в тилу. Відзначення цих знаменних ювілейних дат як загальнонаціональних подій, має слугувати єднанню суспільства і бути водночас визнанням заслуг ветеранів. Організація ветеранів України у зв’язку з цим виступає за оголошення 2013-го роком ветеранів праці, а 2015 — роком ветеранів війни. Заслуженою ознакою суспільної поваги до цих людей має бути їхнє представництво в радах усіх рівнів, а також забезпечення соціальних прав і гарантій на належному рівні.

Заступник голови ради міської організації ветеранів Віктор Сергєєв проінформував пленум про конкретну діяльність організації з військово-патріотичного виховання молодого покоління: роботу лекторських груп у навчальних закладах, співпрацю з управлінням освіти, культури і туризму міської ради, обкомом ЛКСМУ, фірмою “Кіновідеопрокат”, громадськими об’єднаннями. Увічненню героїчного подвигу народу в роки ВВВ були присвячені численні заходи: шкільні уроки мужності та пам’яті, турбота про місця поховання визволителів міста і героїв Проскурівського підпілля, створення музеїв 17-ої дивізії, героя Радянського Союзу Володимира Вайсера, проведення конкурсу учнівських робіт про Велику Вітчизняну, цикл безкоштовних кіносеансів у кінотеатрі “Планета” та інші. Темі правди війни слугувала зустріч учителів історії міських шкіл з ветеранами — учасниками бойових дій. Велику роль у цій роботі зіграла допомога міської влади.

Про діяльність низових осередків, їх чисельний ріст, активність у реалізації гасла “Дійти до кожного” доповів учасникам засідання заступник голови ради організації Микола Мазій. Кращими за підсумками цієї роботи стали первинні організації при ЖЕКах №№1, 3 та у мікрорайоні Ракове.

Про широку, сумлінну роботу волонтерських об’єднань і груп розповіла голова волонтерського центру “Ветеран” Валентина Коляденко. Особливу активність і ефективність по догляду за ветеранами виявили волонтерські загони мікрорайону Ракове, загальноосвітніх і вищих навчальних закладів, профтехосвіти.

Пленум розглянув деякі організаційні питання. Так, головою ревізійної комісії ради організації було обрано Івана Шуринова, а також утворено інформаційний центр. Учасники засідання проголосували за входження до міської організації декількох колективних членів, які збільшили її двадцятип’ятитисячний загін.

У виступах з місць було порушено низку актуальних питань. Так, керівник первинної організації у Раковому Іван Плешко висловив побажання щодо передачі її приміщення у комунальну власність, яке поки що знаходиться в платній оренді у КЕЧ. Іван Шуринов закликав активніше відстоювати історичну правду про ВВВ на всіх рівнях. Заступник голови ради обласної організації ветеранів Микола Марусяк побажав колегам більше уваги і зусиль приділяти дітям війни та ветеранам праці. Валерій Марценюк поділився досвідом роботи ВПУ №25 у військово-патріотичному вихованні своїх вихованців та їх участі у волонтерському русі.

В інших виступах йшлося також про неприпустимість ліквідації військового госпіталю, намірів обмежити списки ветеранів війни лише учасниками ВВВ, необхідність підвищити їхнє пенсійне забезпечення.

Начальник міського управління праці та соціального захисту населення, депутат міськради Словян Воронецький привітав учасників пленуму від імені міського голови і висловив подяку за активну громадську роботу та суспільну позицію. Він закликав до тіснішої співпраці з депутатським корпусом, територіальним комплексом соціальної реабілітації та побутового обслуговування пенсіонерів та іншими структурами міської влади, побажавши подальших успіхів у діяльності організації в соціальній сфері.

На завершення роботи пленум прийняв відповідні постанови та затвердив план роботи ради міської організації.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *