Соціум

Рівняння на ветеранів

Днями в Хмельницькому відбувся Відкритий чемпіонат міста з плавання в категорії “Мастерс”, присвячений пам’яті Анатолія Агошкова — фундатора цього виду спорту в обласному центрі.

Днями в Хмельницькому відбувся Відкритий чемпіонат міста з плавання в категорії “Мастерс”, присвячений пам’яті Анатолія Агошкова — фундатора цього виду спорту в обласному центрі. До змагань допускалися чоловіки та жінки віком від 25 років і старші, які були розподілені за віковими групами (25-29, 30-34, 35-39, 40-44 років і т.д.). Гості — суперники з Житомира, Одеси, Вінниці, Львова, Києва та Запоріжжя внесли додаткову інтригу турніру, склавши гідну конкуренцію місцевим атлетам. Більшість учасників заходу веде активний спосіб життя і регулярно у вільний час займається, в першу чергу, з оздоровчою метою, улюбленими видами спорту — плаванням, бігом, фітнесом, багатоборствами, різноманітними іграми тощо. Зберігаючи приємну зовнішність, вони виглядають молодшими від своїх ровесників, які мають шкідливі звички.

Цього разу досвідченим ветеранам було запропоновано позмагатися лише в спринті. Вони мали змогу долати 50-метрову дистанцію різними стилями. Відбулися також запливи на 100-метрівку комплексним плаванням та естафети.

Склад турніру був досить представницьким, адже на голубих доріжках поряд з аматорами змагалися понад 20 майстрів спорту СРСР та України з різних видів, переможці та призери всеукраїнських і міжнародних змагань, учасники континентальних та світових чемпіонатів серед ветеранів. Практично кожен з них мав попередній досвід виступів у змаганнях з плавання і намагався показати хороший результат, що вдалося здійснити багатьом. Запам’яталися виступи сімейних спортивних династій Михайлюків з Вінниці, Волкових та Правицьких з Хмельницького, які палко підтримували членів своїх родин.

У безкомпромісній боротьбі судді визначили чемпіонів та призерів, котрі отримали грамоти, медалі, футболки від організаторів змагань — обласних відділень НОК України та МАФІС, обласної федерації плавання. Крім того, оригінальні медалі і призи вручили найдосвідченішим учасникам змагань: 73-річним Людмилі Моторигіній (на фото) з Хмельницького та Сергію Доценку із Запоріжжя, призеру чемпіонату Європи серед ветеранів з плавання, в минулому хорошому гімнасту, який спромігся освоїти всі види плавання і продовжує вдосконалюватись. Нагородження проводили розчулені увагою до пам’яті Анатолія Агошкова його донька Наталя та онучка Каріна.

А переможених не було, адже всі учасники дійства, зокрема й вболівальники, отримали позитивні емоції як від стартів, так і від неформального спілкування між собою та з представниками ЗМІ. У декого з’явилися нові друзі, що притаманно саме спорту ветеранів.

Старти в Хмельницькому були останнім етапом перевірки готовності плавців-ветеранів до чемпіонату України в Євпаторії.

Віктор ФЛЕНТІН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *