Соціум

Турнір Кужельного

 

Серед спортивних заходів, які відбулися у Хмельницькому минулого тижня, безумовно, найколоритнішим був ХІV Міжнародний турнір з боксу серед молоді, присвячений пам’яті Євгена Кужельного, який стояв біля витоків цього популярного виду спорту в нашому місті.

 

Серед спортивних заходів, які відбулися у Хмельницькому минулого тижня, безумовно, найколоритнішим був ХІV Міжнародний турнір з боксу серед молоді, присвячений пам’яті Євгена Кужельного, який стояв біля витоків цього популярного виду спорту в нашому місті.

 

На ринг у спорткомплексі кооперативного торговельно-економічного інституту 22-25 листопада вийшли 107 16-17-річних бійців з Азербайджану, Литви, Молдови, Сербії, більшості областей України. Честь нашого краю захищали понад десять спортсменів з Городка, Теофіполя, Шепетівського району, секції боксу МОН (м. Хмельницький) і з ДЮСШ №2 “Авангард”. Престижність цих змагань підкреслює й те, що його переможцям, за наявності визначеної кількості бійців у ваговій категорії, присвоюють звання майстра спорту України.

У ваговій категорії — до 49 кілограмів у поєдинку хмельничанина Андрія Клембовського та донеччанина Володимира Рассолова — заслужена перемога Андрія.

У ваговій категорії до 52 кілограмів двобій нашого “авангардівця” Максима Кравчука  та полтавчанина Івана Петрова був достатньо “в’язким”. Рефері чомусь пропустив кілька ударів Петрова в потилицю хмельничанину. В підсумку 11:15 і друге місце краянина.

У ваговій категорії до 69 кілограмів тернополянин Ігор Крайник відмовився боксувати проти Євгена Чумакова. Тому представник відомої боксерської династії, який до фіналу переміг у трьох непростих двобоях, став не тільки переможцем меморіалу, а й виконав норматив майстра спорту України.

Показовим був бій у престижній категорії до 75 кілограмів. Сербу Денису Меметовичу протистояв сумчанин Влад Молчан. Спочатку довгорукому слобожанцю вдавалося втримувати балканця. Але відчувалося, що клас серба — вищий. Він не тільки надійно захищався, але й регулярно наносив влучні удари сумчанину. В підсумку — перемога Меметовича, до речі, єдиного іноземця, якого ще й визнали кращим боксером цього турніру (на фото).

Киянин Карен Чухаджан не мав особливих проблем у протистоянні проти він-ниччанина Олександра Колесника (81 кг). Честь Вінниччини відстояв Владислав Юрчак (до 91 кг), перемігши — 8:2 черкащанина Дмитра Дробилка.

Супертяжі (+91 кг) зі столичного регіону Станіслав Архипенко та Василь Палатний подарували численним глядачам єдиний у фіналах нокдаун. Це Архипенко відправив опонента на підлогу рингу. В підсумку — 11:8 на користь Стаса.

Отже, наші краяни виграли на турнірі два перших, друге і три третіх місця. Організатори змагань нагородили переможців і призерів кубками, дипломами, медалями і цінними подарунками. А керівництво обласної Федерації боксу вдячне всім, хто допомагав організувати і провести цей меморіал.

Віктор КОТОВ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *