Соціум

Вшанували переможців конкурсу ім. Людмили Мазур “Подільська палітра”

Минулого четверга редакція газети “Проскурів”, обласний художній музей та громадський комітет конкурсу юних художників імені Людмили Мазур “Подільська палітра” втринадцяте провели урочисту церемонію вшанування його переможців.

 

Минулого четверга редакція газети “Проскурів”, обласний художній музей та громадський комітет конкурсу юних художників імені Людмили Мазур “Подільська палітра” втринадцяте провели урочисту церемонію вшанування його переможців.

 

А передувала святковому дійству велика підготовча робота колективів художніх шкіл нашого краю, які цьогоріч запропонували на конкурс понад 100 робіт юних художників, залучивши 74 учасників. Словом, журі конкурсу та його голові, народному художнику Миколі Мазуру дуже непросто було обрати кращих з них. Недарма він у своєму вступному слові на цій церемонії зауважив, що всі учасники цього конкурсу заслуговують на визнання.

А почалося це дійство з виступів юних музикантів дитячої музичної школи №1, далі переможцям конкурсу Яні Чорноморець та Олі Нащубській з Хмельницького, Олені Криворучко з Шепетівки, Насті Поповій з Нетішина, Насті Люлько з Кам’янця-Подільського, Богдану Мартинчику з Полонного та Іоанні Рябець з Володимира-Волинського вручили дипломи переможців та цінні подарунки від меценатів. З цього приводу голова громадського комітету конкурсу, редактор “Проскурова” Богдан Теленько зауважив, що ця мистецька акція впродовж багатьох років має своїх незмінних партнерів в особі відомих підприємців та громадських діячів нашого міста і краю — Миколи Ворони, Сергія Мандзія, Анатолія Вітюка, Григорія Галкіна, Богдана Міхняка, Івана Рудика, Валерія Таратасюка, які і цьогоріч виступили його спонсорами разом з редакцією “Проскурова”.

 

Словом, в обласному художньому музеї відбулося справжнє мистецьке свято, яке щороку тут твориться у ці листопадові дні для юних художників. За традицією його заключним рефреном був солодкий стіл від ресторану “Софія” для дітей, як символічна тризна на знак поваги та пам’яті визначної української художниці Людмили Мазур…

Наш кор.

На фото: переможці конкурсу; Оксана та Микола Мазури
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *