Соціум

Прокуратура — на захисті прав дітей

Прокуратура міста Хмельницького з початку навчального року зафіксувала факти травмування дітей у дитячих садках міста.

Прокуратура міста Хмельницького з початку навчального року зафіксувала факти травмування дітей у дитячих садках міста.

Зокрема, в одному із садочків міста під час занять чотирирічний хлопчик отримав травму у вигляді закритого перелому кісток носа. Пояснити причини травмування вихователі не змогли, але наполегливо стверджували, що цю серйозну травму хлопчик отримав під час гри зі своїм однолітком.

З метою приховання власної халатності та уникнення відповідальності вихователі навчального закладу, батьків дитини не повідомили, необхідної медичної допомоги потерпілому не надали, відтак хлопчик з отриманими травмами перебував у садочку. Лише після того, як мама ввечері забрала його, хлопчика доставили до лікувального закладу, де надали необхідну медичну допомогу.

На жаль, причини ненадання своєчасної медичної допомоги працівникам прокуратури навіть не було в кого з’ясувати, оскільки у цьому дитсадку, вихованцями якого є приблизно 350 дітей, немає штатної медсестри.

В іншому садочку дитина отримала ушкодження від руки вихователя. Проте замість того, щоб проаналізувати ситуацію, що склалась, з’ясувати причини та умови її виникнення, створити атмосферу доброзичливості, співчуття й поваги до гідності дитини, спробувати виправити наслідки нанесеної травми, керівництво навчального закладу організувало психологічний тиск на дитину та її батьків, прагнучи не допустити розголосу та щоб не поставити пляму на репутацію престижного дитсадка.

Прокуратура міста відреагувала на виявлені порушення шляхом внесення подання міському голові.

О.Греля, прокурор прокуратури м. Хмельницького

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *