Соціум

Враження Шанс реалізувати себе На фестивалі психології “Тавале”

Побувавши на найбільшому в Європі фестивалі психологічних практик “Тавале”, який проходить у лісі під Харковом, вражень вистачить на все життя.

Побувавши на найбільшому в Європі фестивалі психологічних практик “Тавале”, який проходить у лісі під Харковом, вражень вистачить на все життя.

Це кайф, драйв! Одного разу побувавши там, вже не розумієш, як жив раніше без нього…

Що означає це загадкове слово — “Тавале”? В перекладі з естонської це “початок проявлення” або “з’являтися на горизонті”. Це про усвідомлення, розуміння того, що відбувається в той момент, коли імпульс (почуття, відчуття) ще тільки з’явилося, але не переросло у дію.

Мета фестивалю ознайомлення з усіма існуючими сучасними та древніми психотехніками, які роблять людину сильнішою, дають додаткову інформацію про людей, приносять натхнення, нові ідеї та відкривають нові здібності.

З 2 до 7 жовтня пройшов 20-й ювілейний Міжнародний фестиваль практичної психології на тему: “Простір переходу”, на якому були представлені тренери з Росії, Індії, США, Сирії, Ізраїлю, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Білорусі та, звичайно ж, з України. На фестивалі зареєструвалися понад 1300 учасників і до 400 майстрів. Було проведено понад 800 заходів на будь-який смак.

Крім різноманітних класичних майстер-класів (тренінгів, воркшопів), були представлені західні і східні практики, усього до 140 технік і методів різних шкіл та напрямів.

Ранок розпочинався з зарядки, йоги або з оздоровчих практик на вибір. Далі учасники збиралися на “лінійку”, на якій тренери представляли себе, а учасники фестивалю могли вибрати максимально цікавий для себе майстер-клас або тренера.

Харчування на “Тавале”, в основному, було вегетаріанське, а на десерт чудові східні солодощі.

Скажу відверто: перші кілька днів не хотілося навіть приділяти часу їжі, щоб встигнути відвідати чим побільше занять.

Звичайно, сходити на все не вдалося, тому обов’язково поїду на наступний фестиваль, який буде проводитися з 1 до 12 травня 2013 року (при завчасній оплаті великі знижки!) з темою: “Хороші рішення”.

Для тих, хто дуже хоче і не має можливості сплатити, особливо для студентів, можна взяти участь безкоштовно в ролі волонтера та отримати унікальний досвід!

Участь у фестиваліце перш за все шанс реалізувати себе. Люди їдуть за новими емоціями, поспілкуватися з однодумцями, знайти себе в чомусь, поправити здоров’я і просто побути самим собою в теплій душевній атмосфері.

Учасників чекало безліч подарунків та сюрпризів! Один із меценатів фестивалю пожертвував для учасників фестивалю літературу на 200 тисяч гривень.

Величезна подяка організаторам, особливо духовному натхненнику Тетяні Путятін.

 

Офіційний Веб-сайт фестивалю: http://tavale.com.ua Фото та відео з емоціями фестивалю в групі: http://vk.com/tavale

Марія ЛИТВИНЧУК

Фото Сергія Аніськов

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *