Соціум

Майбутні медики за здорове майбутнє

Вже традиційно в останній тиждень вересня Хмельницький базовий медичний коледж відзначає День фізичної культури і спорту.

Вже традиційно в останній тиждень вересня Хмельницький базовий медичний коледж відзначає День фізичної культури і спорту.

Розпочався тиждень із Всеукраїнського Олімпійського уроку, на якому студенти спілкувалися з учасником Олімпійських ігор Олександром Бортюком. Зустріч проходила в актовому залі коледжу. Гість ділився своєю любов’ю до спорту, заохочував молодь до здорового способу життя, розповідав про свої досягнення в житті і спорті. Натомість зацікавлені майбутні медики з великим бажанням задавали питання майстру спорту з бобслею, він же на них із задоволенням відповідав.

Наступними днями були проведені відкриті уроки з фізичного виховання, на яких були присутні відомі спортсмени України. Однією з запрошених була Світлана Тертична, чемпіонка України, майстер спорту з боксу. Поспілкуватися з нею пощастило майбутнім фармацевтам.

Після цікавих розповідей заслужених спортсменів проявляти свою фізичну підготовку закортіло і майбутнім медичним спеціалістам. Так, 18-19 вересня була проведена першість з армспорту та пневматичної стрільби. А 20 вересня в актовому залі бібліотеки гуртожитку — першість гуртожитку з шахів і шашок. Відбулися змагання з атлетичного кросу, де окремо змагалися відділення коледжу.

“Це дійсно важливо — постійно перебувати у русі! Я і сама намагаюсь вести здоровий спосіб життя, а заняття фізкультурою допомагають мені тримати себе у гарній формі. Займаючись, відчуваю себе бадьорішою та енергійнішою”, — розповідає першокурсниця Оля Барабаш.

Окрім змагань і Олімпійських уроків, студенти мали програму туристичних походів. Юнаки й дівчата  гарно відпочили і навчились головним правилам поводження у лісі.

Так закінчився тиждень, присвячений спорту. Та самі студенти про здоровий спосіб життя пам’ятають завжди і протягом року не лише відвідують уроки фізичного виховання, але й демонструють високі результати у різноманітних змаганнях. Найталановитішими спортсменами коледжу є члени волейбольної команди, яка вже другий рік поспіль займає перші місця серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації по місту. Крім того, в коледжі є ще багато спортсменів, якими варто пишатися! Та головною метою фізичного виховання коледжу є сильне і здорове майбутнє нації.

Марина Кондрахіна, вихованка гуртка “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *