Соціум

Левко Лук’яненко: “Попри все я вірю в патріотизм подолян…”

У неділю, як ми вже повідомляли, на Хмельниччині побував чи не найхаризматичніший політик новітньої доби, легендарний ди-сидент, колишній в’язень сумління, Герой України Левко Лук’яненко…

У неділю, як ми вже повідомляли, на Хмельниччині побував чи не найхаризматичніший політик новітньої доби, легендарний ди-сидент, колишній в’язень сумління, Герой України Левко Лук’яненко. І хоч мета його візиту в наше місто носила заразом передвиборчий характер: приїхав, щоб підтримати на виборах у народні депутати України редактора нашої газети Богдана Теленька, все ж він не відділяв її від власної спроби діалогу з подолянами напередодні парламентських виборів 28 жовтня та донесення своїх думок щодо суспільно-політичної ситуації в країні. Нагадаємо, що Левку Григоровичу вже 85 років, хоч це не заважає йому бути у добрій політичній формі, а ще він не перестає писати і невдовзі “Проскурів” познайомить вас з п’ятим томом його спогадів.

А на Покрову Левко Лук’яненко взяв участь у покладанні квітів до Ангела Скорботи з нагоди 70-річчя УПА, вів діалог з учасниками цього імпровізованого мітингу-реквієму, на якому, до речі, виступили народні депутати України Олег Лукашук, Левко Бірюк, представники обласного Товариства політв’язнів та репресованих, зустрічався з хмельничанами. Далі у міському Будинку культури відбулася відкрита прес-конференція у форматі зустрічі з громадськістю.

А ще того дня Левко Лук’яненко відвідав Волочиськ, де міська і районна влада відверто проігнорувала приїзд визначного політика, автора Акта про незалежність України. Завершив свій візит до цього міста Левко Григорович покладанням квітів до пам’ятника жертвам Голодомору, де відбувся мітинг-реквієм.

“У мене дуже добре враження від зустрічей з хмельничанами, жителями Волочиська, — поділився він  з нами підсумками свого візиту, — більшість людей, з якими я зустрічався, патріотично налаштовані і не опускають рук від того, що бачать нині в країні. Попри все я вірю в патріотизм подолян…”

Наш кор.
На знімку: під час перебування Героя України Левка Лук’яненка у Хмельницькому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *