Соціум

Чергове засідання громадської ради

Чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті міської ради її члени присвятили ознайомленню, як реалізуються їхні пропозиції від 30 травня нинішнього року. Голова громадської ради Зоя Діденко представила на розгляд засідання шість відповідних пунктів.

Чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті міської ради її члени присвятили ознайомленню, як реалізуються їхні пропозиції від 30 травня нинішнього року. Голова громадської ради Зоя Діденко представила на розгляд засідання шість відповідних пунктів.

На прохання громадської організації “SOS” щодо виділення приміщення для притулку тварин і відповідного звернення громадської ради підготовлений проект рішення виконкому про надання організації виробничого приміщення (понад 200 кв. м) ЖЕКу №5 у безкоштовне тимчасове користування.

Щодо можливості збільшення кількості контейнерів для твердих побутових відходів у приватному секторі в районі вулиці Уборевича управління житлово-комунального господарства вважає цю пропозицію недоцільною, оскільки здійснюється схема вивезення відходів від будинків мешканців, а встановлення контейнерів сприятиме засміченню території.

На засіданні громадської ради 30 травня йшлося про викид нечистот після чистки септиків жителями вулиць Уборевича, Глінки, Руднєва, Глібова, Аеродромної. За інформацією управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста, відповідні обстеження порушень правил благоустрою не виявили, але з мешканцями проведені профілактичні бесіди.

Представники громадських об’єднань виходили з пропозицією визначення найзначиміших соціальних проектів з відповідним збільшенням фінансування тих об’єднань, які організовують роботу в цих напрямках. Управління праці та соціального захисту населення головні напрямки соціальної роботи у 2013 році розглядатиме на жовтневому засіданні координаційної ради, на ньому ця пропозиція й буде обговорена.

Виконкому міської ради було запропоновано вивчити питання допомоги у Хмельницькому СІЗО в облаштуванні його території спортивним знаряддям і тренажерами для занять фізичною культурою. Щодо цього заступник міського голови Григорій Давиденко проінформував громадську раду, що це питання розглядатиме спостережна комісія при виконкомі.

На травневому засіданні громадської ради була озвучена пропозиція щодо можливості придбання ксероксу для МСЕК, яка працює у міській лікарні. Втім, як проінформувало управління охорони здоров’я, МСЕК фінансується з бюджету області, а в лікарні лише орендує приміщення. Тому придбати ксерокс для МСЕК за кошти міського бюджету можливості немає.

Надані відповіді підрозділів виконкому учасники засідання прийняли до відома без обговорення. Єдине питання, котре їх не задовольнило повністю, стосувалося контролю за септиками приватного сектора. Так, на думку Алли Бруснічкіної, щодо цього мають краще слідкувати тамтешні квартальні, а обстеження території екологами має здійснюватися регулярно.

У процесі подальшої роботи члени громадської ради обговорили низку інших питань. Зокрема, вони вирішили продовжити акцію проти тютюнопаління в рамках кампанії “Хмельницький без тютюнового диму” силами своїх громадських організацій. Знайшла їхню підтримку й ініціатива правозахисника Любомира Михалця щодо заборони на території спортивних і дитячих майданчиків та стадіонів реклами алкогольних напоїв та пива.

Зоя Діденко ознайомила з проведеною товариством “Просвіта” акцією з оснащення підліткових клубів міста бібліотечками, а Станіслав Крук повідомив про організацію Подільським культурно-просвітницьким центром імені М.К.Реріха виставки петриківського розпису. Він запропонував організувати управлінню освіти відвідини виставки навчальними закладами.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *