Соціум

“Агро-Поділля 2012” Виставка до 75-річчя Хмельниччини

У традиціях нашої області щороку на території ВАТ “Хмельницькголовплемпідприємство” організовувати сільськогосподарську виставку як дарунок аграріїв краю до дня його народження. Цьогоріч виставка була особливою, адже присвячувалася 75-річчю нашої області.

У традиціях нашої області щороку на території ВАТ “Хмельницькголовплемпідприємство” організовувати сільськогосподарську виставку як дарунок аграріїв краю до дня його народження. Цьогоріч виставка була особливою, адже присвячувалася 75-річчю нашої області.

Виставкове містечко було велелюдне. Тисячі хмельничан мали змогу пройтися центральною алеєю, по обидва боки якої традиційно розмістилися павільйони представників хліборобських родин з 20 районів. Вони привезли щедрі дари полів, а також садовину і городину. А поруч з ними гордо виставили плоди своєї праці фермерські господарства та одноосібні власники. Власноруч виготовлену продукцію демонстрували консервні, молочні, хлібні та м’ясопереробні підприємства. Не менш ретельно підготувалися до виставки харчові й торговельні заклади. Як завжди, особливу цікавість викликали павільйони, у яких були домашня птиця, кролі, велика рогата худоба, а також коні, свині. Охочі могли придбати високопродуктивний молодняк або ж, принаймні, зорієнтуватися, в якій місцевості його вирощують.

Досить велику площу на виставці зайняла найсучасніша сільськогосподарська техніка — як вітчизняна, так і відомих закордонних фірм. Багато було пропозицій від виробників техніки для малого та середнього агробізнесу. Серед техніки та різноманітного причіпного інвентаря було багатолюдно. Хтось придивлявся, прицінювався, а хтось лише вивчав технічні характеристики і по-діловому зважував, що краще підійде для його потреб.

Відкривали виставку голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха і голова облради Микола Дерикот. Перерізавши символічну стрічку, Василь Ядуха привітав усіх аграріїв з цьогорічними успіхами, а також сказав: “Я з великою шаною та повагою ставлюся до працівників аграрної сфери, адже це люди важкої праці та великої відповідальності. Хлібороби краю прийшли до святкування Дня області з вагомими результатами, незважаючи на різні труднощі та перешкоди. Аграрний сектор економіки Подільського краю щороку показує все кращі показники з урожайності зернових…” З рук голови ОДА кращі агровиробники отримали відзнаки.

Виставка вирувала далеко по обіді. Думаю, кожен хмельничанин знайшов для себе щось приємне, цікаве та потрібне. Навряд чи хтось повертався додому, не придбавши те, чим багата наша подільська земля — яблука, виноград, риба, мед, консерви, ковбаси, хлібобулочні вироби, овочі, а ще саджанці та різноманітне насіння. Родинами смакували шашлики та насолоджувалися грою народних музикантів.

Що найбільше вразило та запам’яталось мені? Я була в захваті від запашних короваїв, що виглядали, наче справжні витвори хлібопекарського мистецтва. Ох, і потрудилися ті, хто їх випікав, — очей не відвести! Подивував усіх 320-кілограмовий хлібний колосок, висотою 3 метри і 10 сантиметрів, над яким постаралися майстри випічки. Що ж до душевної насолоди, то її приніс виступ відомого українського співака Павла Дворського, який вже став, чесно кажучи, співочим талісманом свята області…

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *