Соціум

Поліклініка №1 — хмельничанам

“Проскурів” уже повідомляв, що переможцем однієї з номінацій міського конкурсу “Кращий благоустрій території” стала поліклініка №1. Про це та про інші здобутки цього закладу, які слугуватимуть хмельничанам, наша бліц-розмова з головним лікарем поліклініки, депутатом міської ради В’ячеславом Морозом.

“Проскурів” уже повідомляв, що переможцем однієї з номінацій міського конкурсу “Кращий благоустрій території” стала поліклініка №1. Про це та про інші здобутки цього закладу, які слугуватимуть хмельничанам, наша бліц-розмова з головним лікарем поліклініки, депутатом міської ради В’ячеславом Морозом.

— В’ячеславе Анатолійовичу, те, як нині виглядає площа перед вашою поліклінікою, не може не радувати хмельничан і гостей міста. Як вам вдалося це зробити?

— Це була давня задумка: вивести на один рівень навколишню територію поліклініки, її загальний вигляд з якістю обслуговування наших пацієнтів. Медичний заклад, на моє переконання, повинен бути цивілізованим і сучасним у всьому. Здійснити благоустрій площі було і моїм зобов’язанням ще як кандидата у депутати міської ради. Радий, що це вдалося виконати. Нині навколо поліклініки стало затишно, молоді мами прогулюються з дітьми, люди похилого віку мають можливість посидіти і відпочити, помилуватися квітниками. Побільшало і порядку в правоохоронній сфері. Все це ми зробили за кошти міського бюджету, позабюджетні кошти та за допомогою спонсорів. Пішло нам назустріч і управління житлово-комунального господарства, здійснивши ремонт тротуарного покриття й відведення води. За нашими підрахунками, площею щоденно проходять до дев’яти тисяч людей і відтепер їм не заважають ні калюжі, ні вибоїни на асфальті. У дощ чи сніг їм може послужити козирок, який ми зробили над входом у поліклініку. Не завадить зараз і темрява, зовнішнє освітлення є нині не лише достатнім, а й має сучасний естетичний вигляд.

— Дещо змінилося і в самій поліклініці?

— Так, ми насамперед зробили ремонт м’якої покрівлі. На це пішла 71 тисяча гривень з міського бюджету. На 30 тисяч зробили низку поточних ремонтів, обладнали ІІІ поверх. А головне — придбали цього року нове обладнання. З обласного бюджету нам виділили 24 тисячі гривень, за які закупили новий електрокардіограф і тепер електрокардіограми у нас здійснюють уже в двох кабінетах. З’явився і кабінет аудіометрії, для нього придбали спеціальний апарат, який вимірює рівень слуху. Це теж були кошти обласного бюджету — 350 тисяч гривень. Працює і єдиний в області кабінет спортивної медицини. Новацією є також послуги з голкорефлексотерапії. Ініціатив у нас чимало, але, на жаль, на всі не вистачає коштів.

— Чи не стосуються вони і подальшого благоустрою території, за “а”, як відомо, слідує “б”…

— Звичайно, ці роботи продовжуватимемо. Як тільки завершиться будівництво торговельного комплексу поблизу поліклініки, займемося і територією за нею. Для цього вже придбали ковану огорожу. Думаю, незабаром вся територія поліклініки стане окрасою центральної частини міста й улюбленим місцем відпочинку хмельничан.

Підготував Володимир Разуваєв
Фото Дмитра свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *