Соціум

Крок до зближення

 

Двоповерхова будівля, площею понад 600 квадратних метрів, що на вулиці Соборній, 16, — нині саме те місце, де хмельничанам буде значно простіше отримати інформацію, консультацію чи конкретну послугу в максимально зручній формі та в коротші терміни. Власне, це і є той “відкритий простір”, в якому будуть спілкуватися громадяни й посадовці. Винісши рішення про створення ЦНАП, влада міста заклала в бюджеті кошти на ремонт та обладнання приміщення.

Двоповерхова будівля, площею понад 600 квадратних метрів, що на вулиці Соборній, 16, — нині саме те місце, де хмельничанам буде значно простіше отримати інформацію, консультацію чи конкретну послугу в максимально зручній формі та в коротші терміни. Власне, це і є той “відкритий простір”, в якому будуть спілкуватися громадяни й посадовці. Винісши рішення про створення ЦНАП, влада міста заклала в бюджеті кошти на ремонт та обладнання приміщення. Всього з міського бюджету витрачено понад три мільйони гривень, а також 170 тис. грн. з фонду “Відродження” та 100 тис. грн. — з обласного бюджету. Без перебільшення, приміщення ЦНАП є найоптимальнішим варіантом за всіма зовнішніми та внутрішніми параметрами. Всього передбачено 34 робочих місця для посадових осіб, зони очікування, інформування та обслуговування відвідувачів. Територіальна доступність приміщення (центр міста), наявність зупинок громадського транспорту та місць для паркування автотранспорту сприятимуть тому, що громадянам зручно буде сюди діставатися. Вхід у будівлю пристосований до потреб осіб з обмеженими можливостями.

Центр працює за принципом “єдиного офіса” і “відкритого простору”. Тобто, в межах одного приміщення різні органи влади надаватимуть  більше 150 видів адміністративних послуг. Відтепер у приміщенні Центру працюватимуть відділ державної реєстрації — з питань державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців; дозвільний центр — з питань видачі дозвільних документів; представники управлінь та відділів міської ради — з питань надання адміністративних послуг — це будь-які погодження, адміністративні рішення в сфері ЖКГ, комунального майна, земельних відносин, будівництва, в інших сферах, які не належать  до дозвільної системи. До речі, дуже важливо, що погодження та висновки надаватимуться без залучення замовника послуг, що унеможливлює особистий контакт з чиновниками, тобто допоможе запобігти корупції. Також у ЦНАП можна отримати кваліфіковану інформаційну та консультаційну допомогу щодо послуг, записатися на особистий прийом, подати звернення, пропозицію чи зауваження з будь-яких питань, проводитиметься прийом громадян заступниками міського голови, керівниками управлінь та відділів.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Дмитра Свідерського

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *