Соціум

Кубок Ульського забрав Андрій Сахаров

На честь святкування Всесвітнього дня шахів та Дня шахів в Україні у Хмельницькому було зіграно міський шаховий турнір та кубок заслуженого тренера Олександра Ульського.

На честь святкування Всесвітнього дня шахів та Дня шахів в Україні у Хмельницькому було зіграно міський шаховий турнір та кубок заслуженого тренера Олександра Ульського.

Міський шаховий турнір зібрав 41 учасника, серед яких була один майстер спорту, п’ять кандидатів на це звання, багато досвідчених та молодих шахістів. З перших турів лідирував студент Хмельницького національного університету Олег Каштанов, який виграв шість партій поспіль. Але в останньому турі змагань він поступився іншому студенту свого вузу, кандидату в майстри спорту Вадиму Разіну. Двійку цих лідерів наздогнав ще один кандидат у майстри спорту Володимир Іванов, тому всі три шахісти фінішували з однаковими результатами: шість очок із семи можливих. За додатковими показниками перше місце посів Іванов, другим став Разін, а у Каштанова третє місце. Серед жінок перемогла майстер спорту Анастасія Зінгайло, а другу й третю сходинки розділили ветерани Алевтина Публічук і Валентина Коштенко.

У фіналі кубка Олександра Ульського, який дуже багато зробив для розвитку шахової гри в нашім краї, виховав чемпіонів України та міжнародних гросмейстерів Лідію Семенову і Любомира Михальця, міжнародних майстрів Олександра Вернера і Бориса Шпількера, зустрілися Анастасія Зінгайло та Андрій Сахаров. Матч між ними закінчився унічию 1:1, але в додатковій партії головна нагорода таки була за Андрієм.

Переможці турніру були нагороджені грамотами та медалями. Члени клубу любителів шахів, які показали кращі результати серед чоловіків та жінок, — грамотами і грошовими призами. Василь Бевза та Наталя Єфремова отримали призи від облорганізації ветеранів фізичної культури та спорту.

На закритті змагання онук Олександра Ульського Сергій подякував шаховій громадськості за пам’ять про діда, а організаторам і суддівській колегії — за проведення змагань на високому рівні.

Анатолій Харьков, міжнародний арбітр з шахів, суддя змагань

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *