Соціум

Cеред Хмельницького з’явилися штучні скелі

В обласному центрі стало одним скеледромом більше. Десятиметрове диво виросло просто неба поруч із навчальним центром УМВС, що на вулиці Зарічанській.

В обласному центрі стало одним скеледромом більше. Десятиметрове диво виросло просто неба поруч із навчальним центром УМВС, що на вулиці Зарічанській.

Головним інвестором будівництва, яке тривало рік, стало обласне управління МВС України. Перерізання червоної стрічки відбулося в перший день літа, ще через два дні стенд пройшов бойове хрещення: на ньому відбулися перші змагання — відкритий кубок області зі швидкості.

Скеледром працює кожного дня зранку до вечора, окрім понеділка. Тут раді не лише спортсменам, але й тим, хто тільки бажає відкрити для себе цей трохи екзотичний вид проведення дозвілля. Тож якщо в житті бракує адреналінових відчуттів, а ще є бажання завжди мати хорошу фізичну форму, вам за цією адресою. Вписатися в дружну скелелазну сім’ю допоможуть два професійні тренери. І не важливо, скільки вам років: 10 чи 45, вражень наберетеся досхочу.

Заступник голови обласної федерації альпінізму та скелелазіння, а по сумісництву й один із інструкторів Олексій Палига каже, що поява тренажеру під відкритим небом для нього та його колег — велике щастя. “Наш вид спорту стає масовішим. Особливо радують маленькі відвідувачі, бо в них приховано стільки потенціалу та перспективності. За півмісяця вже набрали гурток діток, із якими працюємо кілька разів у тиждень. Незабаром із ними почнемо виїжджати на скелі, виступати на змаганнях. Самі будемо приймати й проводити турніри та чемпіонати всеукраїнського рівня. Наприклад, один із етапів кубка України — це вже реально. Словом, робитимемо все, аби в нашому місті й області скелелазіння стало в один ряд із популярними видами спорту”, — ділиться він.

Ольга Цимбалюк
На фото: під час дебютних змагань
Фото Нати Палиги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *