Соціум

Семеро хмельничанок у День матері подарували життя семи богатирям

Народження дитини — найбільше щастя та водночас диво для кожної жінки. Цьогоріч у День матері семеро хмельничанок отримали найцінніші подарунки до свята — синочків.

Народження дитини — найбільше щастя та водночас диво для кожної жінки. Цьогоріч у День матері семеро хмельничанок отримали найцінніші подарунки до свята — синочків.

За словами головного лікаря міського перинатального центру Андрія Ропотана, усі семеро матусь народжували без особливих ускладнень. “Від початку року у міському перинатальному центрі народилося понад півтори тисячі немовлят, — каже він, — це трохи більше, ніж на цей час минулого року. І це не може не радувати”.

Вітаючи породіль із народженням синочків, заступник міського голови Григорій Давиденко зазначив: “Народження дитини — велике щастя, тож бажаю вам ще повернутися сюди за братиками та сестричками для ваших богатирів! Нині головне, щоб дітки були здоровими. Отож прошу, якщо держава дозволяє, будьте у відпустці по догляду за дитиною, адже найкращий догляд — це материнський, а міська влада у свою чергу дбатиме про забезпечення дитячими садочками”. Від міської влади він вручив матусям вітальні листівки, іграшки (музичні каруселі) та цукерки.

Матусі та дітки цілком здорові. Для декого з породіль ці пологи були не першими, проте майже всі матусі запевняють, що ще обов’язково сюди повернуться.

“Я вже маю дочку Наталю, а тепер ще й синочка Арсенія. Він народився вагою 2,4 кг, ріст 51 см. Пологи пройшли добре, адже у нашому перинатальному центрі працюють чудові лікарі”, — сказала пацієнтка Вікторія.

“Народжувала вперше, пологи пройшли добре. Дуже вдячна лікарям, які дійсно є професіоналами своєї справи, — зізналася Тетяна Надопта. — Чоловік також був присутній під час народження нашого первістка. Синочок Кирилко з’явився на світ вагою 3,5 кг, зростом 55 см. Гадаю, що незабаром ми сюди ще повернемося за братиком чи сестричкою”…

Ганна Пасічник
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *