Соціум

Любов до життя привела Ларису Дику до століття

Довголіття — щедрий подарунок долі. За доброту, терпимість його отримала і мешканка нашого міста Лариса Дика, яка 10 травня відсвяткувала свій столітній ювілей.

Довголіття — щедрий подарунок долі. За доброту, терпимість його отримала і мешканка нашого міста Лариса Дика, яка 10 травня відсвяткувала свій столітній ювілей.

Лариса Семенівна народилась у Києві, рано втратила матір, виховував її батько, тому має міцний характер, мужньо сприймала виклики долі. Після закінчення школи одразу пішла працювати, у 19 років вийшла заміж. “Такого кохання, як було у нашої матері з батьком, я ще не зустрічала. Вони прожили 62 роки разом. Найважчим для нашої сім’ї був період війни: батько воював, а мати працювала у шпиталі, виховувала і нас, двох доньок. Нелегко було і в повоєнні роки, коли батька безпідставно заарештували, пережила мати і післяарештанський період. Тата вже давно не стало, був старший за маму на десять років, але він з нами завжди поряд”, — розповідає молодша донька ювілярки Людмила Ананченко.

Лариса і Онуфрій Дикі, незважаючи на всі перипетії долі, виростили двох дітей, онуків і правнуків, котрих розкидало життя у різні міста, але які завжди з’їжджаються до скромної квартири найстаршої у родині.

От і в день славного ювілею жінку зібралася привітати вся родина — повеселили-потішили стареньку, навіть ковтком шампанського пригостили, підсолодили свято цукерками!

Душа в душу, двері в двері живе Лариса Дика зі своєю сусідкою Валентиною Ніколаєць, котра стала для неї і підтримкою, і подружкою. “Лариса Семенівна для мене — старша подруга. Це людина з великою жагою до життя. Нині вона майже не виходить з квартири, але шукає радість у всьому, що її оточує, спостерігає за завіконням. Пам’ятаю, ми поставили їй на Новий рік ялинку, вона так трепетно спостерігала за тим, як виблискує на ній кожна іграшка…”, — каже пані Валентина.

Ще, розповідають родичі, Лариса Дика дуже любить читати, кажуть, знає чи не всю світову і вітчизняну класику, історичну літературу, тому вони турбуються, щоб у старенької були спеціальні видання з великим шрифтом.

Завітали на ювілей і представники влади міста й області, зокрема начальник міського управління праці і соціального захисту населення Словян Воронецький і заступник губернатора Лілія Бернадська, яка зазначила, що нині в області більше півсотні громадян, які дожили до сторічного віку, з них лише чотири чоловіки, решта — поважне жіноцтво.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *