Соціум

Про ринок праці Хмельницького

Ситуація на ринку праці України характеризується постійним попитом на кваліфікованих робітників з інструментом: слюсарів, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, малярів, мулярів, штукатурів та інших. Залишається значний попит на водіїв, продавців, кухарів, менеджерів зі збуту, двірників та комірників. Також затребувані медсестри, лікарі, інженери, IT-спеціалісти…

Ситуація на ринку праці України характеризується постійним попитом на кваліфікованих робітників з інструментом: слюсарів, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, малярів, мулярів, штукатурів та інших. Залишається значний попит на водіїв, продавців, кухарів, менеджерів зі збуту, двірників та комірників. Також затребувані медсестри, лікарі, інженери, IT-спеціалісти.

Станом на 1 квітня цього року кількість вакансій у базі даних міського центру зайнятості становила 1,3 тисячі. На обліку перебували 2,6 тисячі незайнятих громадян. Серед них 1,01 тисячі складали особи, які займали робітничі місця, 1,4 тисячі займали посади службовців, 0,2 тисячі — особи без професії.

Серед незайнятих осіб 61% — молодь віком до 35 років, а майже кожен п’ятий — особа, не здатна на рівних конкурувати на ринку праці.

Чисельність громадян, працевлаштованих за направленням державної служби зайнятості, у січні-березні цього року становила 1,1 тисячі осіб. Термін пошуку роботи скоротився до двох місяців. Шукачі роботи здебільшого працевлаштовані в таких сферах економічної діяльності, як торгівля, переробна промисловість, транспорт та зв’язок.

З метою подолання про-фесійно-кваліфікаційно-го дисбалансу на ринку праці та сприяння у працевлаштуванні соціально незахищених верств населення служба зайнятості постійно співпрацює з роботодавцями: здійснює під їхні потреби професійне навчання безробітних, надає їм дотації для створення робочих місць, організовує тимчасову зайнятість на оплачуваних громадських роботах.

Професійне навчання протягом цього періоду проходили 374 безробітних.

В оплачуваних громадських роботах взяли участь 204 особи, які працювали на суспільно корисних роботах: благоустрій населених пунктів, догляд за особами похилого віку. Це дало змогу безробітним отримати легальний заробіток у період пошуку роботи, відновити трудові навички, зарекомендувати себе як кваліфікованих працівників та отримати постійну роботу.

Тетяна МЕХЕДА, директор Хмельницького міського центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *