Соціум

Молодь турбується про сиріт

Не секрет, що проблема сирітства в Україні є досить гострою. Щороку сотні дітей втрачають сім’ю та починають жити мрією, що мама колись повернеться. Проте, на жаль, всиновлення поки що не стало нормою у нашому суспільстві…

Не секрет, що проблема сирітства в Україні є досить гострою. Щороку сотні дітей втрачають сім’ю та починають жити мрією, що мама колись повернеться. Проте, на жаль, всиновлення поки що не стало нормою у нашому суспільстві…

Нещодавно у Кам’янці-Подільському пройшла благодійна акція “Я турбуюсь про сиріт”. За словами ініціатора акції Валерія Каспрова, разом із друзями, знайомими та небайдужими людьми вже п’ять років поспіль вони проводять різні благодійні акції. “Раніше ми збирали речі для будинків-інтернатів, закуповували найпотрібніше, проте цього разу вирішили піти іншим шляхом. До нашої акції приєдналось чимало небайдужих людей і це радує, адже, якщо кожен з нас зробить щось задля щастя іншого, світ стане набагато добрішим, — каже пан Валерій. — Ми обрали собі за мету допомогти дітям-сиротам, яких взяли на виховання прийомні сім’ї. Аби цим дітям було легше адаптуватись у новій родині, ми закупили для них невеличкі подарунки. Цього разу ми “взяли під опіку” 14 дітей-сиріт з різних інтернатів Кам’янеччини. Плануємо, що допомагатимемо їм і надалі”.

Як кажуть, світ не без добрих людей, до благодійної ініціативи приєдналося чимало небайдужих, які зібрали кошти та закупили подарунки. “Про цю благодійну акцію я дізналася від друзів й вирішила приєднатись, — каже учасниця ініціативної групи Тетяна. — Спільними зусиллями нам вдалося закупити предмети особистої гігієни, так необхідні цим дітям. Надіюся, що ця акція матиме продовження і ми допоможемо не одній дитині”.

Незабаром акція “Я турбуюсь про сиріт” відбудеться й у нашому місті. “Ми хочемо зібрати молодих успішних людей, які будуть працювати з дітьми-сиротами навіть після закінчення школи-інтернату. Адже дорослі проблеми у сиріт починаються після того, як вони покидають стіни інтернату і, потрапивши на вулицю, ці діти залишаються самі та потребують більше, ніж печиво чи цукерки, — каже член ініціативної групи Андрій Капура. — Саме тому ми хочемо “приставити” до кожної сироти куратора, “старшого брата чи сестру”, які допоможуть їй знайти свій шлях у житті”.

Учасники акції закликають небайдужих приєднатися до благодійної акції, аби допомогти дітям знайти родину та своє місце у житті. Адже зроблене одного разу добро згодом вернеться сторицею, а що може бути кращим посмішки на дитячому обличчі? Тож давайте робити гарні справи разом!

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *