Соціум

Обговорюються нові Правила благоустрою міста

Законодавчі зміни щодо регулювання містобудівної діяльності вимагають відповідного реформування діючих у місті Правил благоустрою. Відтак, за ініціативи відділу з питань екології та раціонального природокористування, комунальні підприємства, житлово-експлуатаційні контори, комітети самоврядування населення та інші зацікавлені структури працювали над пропозиціями, котрі мали доповнити проект нових Правил благоустрою міста.

Законодавчі зміни щодо регулювання містобудівної діяльності вимагають відповідного реформування діючих у місті Правил благоустрою. Відтак, за ініціативи відділу з питань екології та раціонального природокористування, комунальні підприємства, житлово-експлуатаційні контори, комітети самоврядування населення та інші зацікавлені структури працювали над пропозиціями, котрі мали доповнити проект нових Правил благоустрою міста. Минулого тижня за участю представників цих установ і підприємств у приміщенні ЖЕКу №1 відбулося представлення й обговорення цих пропозицій. Це зібрання, очевидно, повинно було мати статус громадських слухань, які є обов’язковими при розробці та прийнятті регулярного акта, котрим є нові Правила благоустрою міста. Але на практиці воно стало звичайною робочою нарадою — без участі власне громадськості.

Як з’ясувалося, найплідніше до цього завдання поставились у комунальному підприємстві по зеленому будівництву та благоустрою міста. Їхні пропозиції стосувалися широкого поля проблем, які потребують чіткої регламентації та відповідальності балансоутримувачів за стан закріпленої території. Це: своєчасне прибирання території навколо малих архітектурних форм, належний догляд за земельними насадженнями та проведення їх інвентаризації, забезпечення технічної безпеки у парках відпочинку, надання спеціального дозволу на встановлення реклами у зеленій зоні та інше.

На думку начальника департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Володимира Швеця, у новому документі необхідно передбачити заборону забудовникам встановлювати огорожу земельної ділянки більшу, ніж визначена територія будівництва. Забудовники також повинні своєчасно прибирати будівельні майданчики. Щодо реклами на газонах та у зеленій зоні додатковий дозвіл, на його переконання, не потрібен, оскільки кількість дозволів для рекламодавців занадто обтяжлива, самі ж білборди зеленим зонам не заважають.

У кооперативному ЖЕКу №2 вважають за потрібне документально заборонити стоянку автотранспорту на газонах з відповідними штрафними санкціями у разі порушень.

На жаль, бажаної активності учасники зібрання не виявили, мотивуючи це недостатнім терміном часу для детальнішого вивчення проекту нового документа. Натомість, за словами начальника управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Олега Райчука, двох місяців для цієї роботи було достатньо.

Отож розробники нових Правил благоустрою міста найближчими днями чекатимуть додаткових пропозицій у робочому режимі. Відпрацьований проект має бути винесений на розгляд і затвердження сесією міської ради.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *