Соціум

“Джерело надії” у “Школі здоров’я”

Черговий соціальний проект “Джерело надії” реалізує нині Хмельницький благодійний фонд “Хесед Бешт”.

 

Черговий соціальний проект “Джерело надії” реалізує нині Хмельницький благодійний фонд “Хесед Бешт”.

 

У своєму реабілітаційному центрі “Школа здоров’я” в селищі Почеськи фонд за цим проектом надає різноманітні оздоровчі та консультативні послуги для членів громадських організацій міста й області. Завдяки висококваліфікованим фахівцям з охорони здоров’я підопічні центру мають можливість якомога більше довідатись про здоровий спосіб життя, відпочити на природі, подихати чистим сільським повітрям, здобути нові враження. А спілкування людей різних національностей допомагає краще зрозуміти їхні культурні уподобання, народні традиції, духовні цінності. Неабияку користь від цього відчувають як молодь, так і люди поважного віку. Зокрема, регулярними відвідувачами центру, відтак і учасниками проекту “Джерело надії”, є члени громадських організацій жінок-ветеранів “Клуб цікавих зустрічей” та “Бойова подруга”. Так, їм дуже сподобався цикл програм щодо жіночого здоров’я. Бесіди про профілактику раку молочної залози, практичні уроки з самообстеження, необхідності своєчасного звернення до лікаря-мамолога викликали жвавий інтерес. Але, крім пізнавального характеру цього циклу, учасники проекту отримують і моральну підтримку, допомогу у фізичному відновленні свого здоров’я.

Директор ХБФ “Хесед Бешт”, заслужений працівник соціальної сфери України Ігор Ратушний впевнений, що нинішній проект і всі наступні, котрі реалізовуватиме фонд, допоможуть хмельничанам не лише оздоровитись, а й збагатитися культурно.

Впровадженню і реалізації проекту “Джерело надії” сприяла активна підтримка міської влади, особисто міського голови Сергія Мельника. Саме фінансова допомога з бюджету міста дозволила цьому проекту відбутись. Ось так плідна співпраця міської влади з громадською організацією, якою є ХБФ “Хесед Бешт”, допомагає утверджуватись громадянському суспільству і слугує інтересам міської громади.

Наталя Герасименко
На фото: члени клубу “Бойова подруга” у “Школі здоров’я”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *