Соціум

НВК №7 святкує чвертьстолітній ювілей

Чверть століття у нашому місті існує гарний навчальний заклад — НВК №7. Свій славний ювілей у колі великої родини вчителів, учнів, батьківського колективу відзначила школа у рідних стінах.

Чверть століття у нашому місті існує гарний навчальний заклад — НВК №7. Свій славний ювілей у колі великої родини вчителів, учнів, батьківського колективу відзначила школа у рідних стінах.

У святково прикрашеній актовій залі навчального закладу яблуку ніде було впасти: юрмились у закуліссі виступаючі, розсаджувалися на глядацьких місцях гості свята. Гамір передсвяткової метушні призупинило звучання гімну України, саме головною музикою держави, як і годиться навчальному закладу з патріотичним стержнем, розпочалося дійство. Після цього за правилами українських традицій — з хлібом і сіллю зустрічала школа почесних гостей, серед них — заступник міського голови Григорій Давиденко. “Про педагогічну працю знаю добре, колись і в самого був вибір стати медиком чи педагогом, обрав медицину, але в душі залишився гуманітарієм. Тому мені особливо приємно нині побувати у стінах святкуючої школи. Від імені міського голови Сергія Мельника та всієї міської ради щиро вітаю НВК №7 з ювілеєм, до якого його учні та вчителі прийшли зі значними здобутками. Здоров’я, наснаги у навчанні та праці всім, хто живе життям цього навчального закладу”, — сказав він. Але не гоже гостям на свято ходити без подарунків, про це добре знає і міська влада. З нагоди 25-річчя ювілею заступник міського голови подарував НВК №7 багатофункціональний технічний пристрій, а також вручив почесну грамоту за сумлінну та плідну працю, вагомий внесок у навчання та виховання учнів.

Прозвучало вітальне слово і директора школи Юрія Остапчука. “Ювілеї приходять незалежно від кризи, невлаштованості, наших бажань чи небажань, їх потрібно сприймати, як велике свято. А свято — це вітання, друзі, колеги, радість нашої великої родини, яка складається нині з 945 учнів, 73 педагогів та 37 осіб обслуговуючого персоналу. Навчають учнів висококваліфіковані педагоги, серед них — вчителі вищої категорії, старші вчителі, вчителі-методисти, відмінники освіти України. Щоб вмістити всіх охочих у нас навчатися, у школі функціонують 36 класів, з них 15 — початкових класів, 17 класів основної школи та чотири ліцейних. Впродовж останніх років відзначається збільшення кількості учнів у початкових класах. Щороку школа набирає чотири перших класи. Такий стабільний набір дав нам можливість пропорційно розподілити учнів по школах мікрорайону Гречани. До того ж цьогоріч це сприяло переведенню режиму у школі на однозмінне навчання…”, — розповів Юрій Володимирович.

Гарними словами свято звичайно прикрасиш, але не підбадьориш, тому після виступів за діло взялися школярі. Учні початкових класів розважили присутніх і гарним національним танцем, і піснею, і музичними сценками, у яких розповіли про історію школи. По-шкільному жваво з підплескуванням у долоні та підспівуванням підтримували своїх товаришів і ті діти, які сиділи у залі. “На сцені виступає з танцем моя сестричка-третьокласниця Діанка Палюк, я дуже люблю, як вона танцює, і теж пішла танцювати у шкільному гуртку. Сьогодні у нашій школі дуже гарне свято, тому особливо хочу привітати мою вчительку Ларису Володимирівну”, — ділиться враженнями учениця 2-В класу Мар’янка Слободян, котра спостерігала за дійством з глядацької зали.

Тож усі присутні потішилися на славу під час святкування ювілею рідної школи. А вже наступного дня учнів чекало звичне, але не менш цікаве, пізнавальне шкільне життя.

Ірина САЛІЙ
На фото: у музеї історії школи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *