Соціум

Світлиця живої ляльки знову відчинила двері глядачам

Свій 42-й театральний сезон 2 жовтня гостинно відкрив академічний обласний театр ляльок.

Свій 42-й театральний сезон 2 жовтня гостинно відкрив академічний обласний театр ляльок. Саме гостинно, бо вже на вході у театр відчувається атмосфера затишку, що налаштовує глядача на щиріший перегляд вистави. Запорукою такого відчуття стало мистецько оформлене приміщення театру, яке до нового сезону осучаснилось і потеплішало яскравими відтінками, цікавими макетами ляльок тощо. Починаю саме з приміщення, бо це перше, що кидається в око. Затишок дому живих ляльок доповнився і зимовим садом — новою прибудованою терасою під склом, заквітчаною листатими рослинами. У цій місцині приємно відпочити у чеканні сценічного дійства або помріяти після нього. Директору театру Аллі Пундік, яка постійно шукає шляхів оживлення театру, мріється найближчим часом окультурити і театральний двір, щоб юні і дорослі відвідувачі змогли вловити красу не тільки у театральному залі.

А тепер ближче до основного — театру у театрі. Відкрила сезон вистава “Любов до трьох апельсинів”. Вперше її побачив глядач на театральному фестивалі “Дивень”, але на відкритті цього сезону “апельсини” стали більш солодкими саме для дітей — виставу переграли по-дитячому. У постановці задіяний майже весь колектив театру. “Любов до трьох апельсинів” — яскрава, бо костюми акторів створювали на сцені візерунчастий калейдоскоп, видовищна, бо дійство насичене різними гумористичними і технічно-сценічними компонентами. Важливо, що у виставі не було гіперболи в акторській грі, що підтверджує професійність постановки. Гіперболу, якщо це можна так назвати, актори дозволили собі у розмірах дійових осіб. Великими на сцені були білий пес (у його нутрі сиділо кілька акторів) і його довготелеса господиня. Всі тонкощі — візуалістичні, текстові, макетно-акторські, музичні були настільки насиченими, що давно написаний твір “Любов до трьох апельсинів” здавався адресованим будь-якому віку глядача, будь-якому смаку театрала.

“У нашому репертуарі до 60 вистав, підготували й чотири нових: “Колобок”, “Сестричка Оленка і братик Іванко”, “Бабусині казки” і тіньову моновиставу “Лесині листи”. Остання вийшла дуже цікавою про дитинство Лесі Українки, постановка присвячується 140-річчю від дня її народження. Спланований репертуар на наступний рік, розпочинаємо працювати і над концертними номерами. Ними хочемо започаткувати роботу з дорослим глядачем. Працюємо і над поповненням колективу новими акторами. До речі, незабаром до нас на практику приїде випускниця Санкт-Петербурзької академії мистецтв, котра має зробити новорічну виставу. Сподіваємося, що вона внесе у наш бутафорський стиль постановок нові технології акторства”, — ділиться планами театру Алла Пундік.

З відкриттям нового сезону театр привітали і представники обласної влади, пообіцявши свою підтримку у творчих починаннях.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *