Соціум

Не допустити провокацій проти мови!

Вiдкритий лист Головi Верховної Ради України В.Литвину

Шановний Володимире Михайловичу!

Правлiння Хмельницького мiського Товариства української мови iменi Тараса Шевченка “Просвiта” на своєму засiданнi 8.09.2011 року одностайно й однозначно ухвалило пiдтримати Вашу по-державному справедливу й конституцiйно-законну позицiю щодо абсурдностi провокативного проекту С.Кiвалова та В.Колiсниченка дорiвняти мови нацiональних меншин до мови державної.

Витримавши наругу над собою протягом вiкiв, українська мова не повинна бути знищена на 21-му роцi незалежностi України. I Венецiанська комiсiя тут нi до чого!

Просимо Вас, керiвника парламенту, ще i ще раз провести роз’яснювальну роботу з тими слугами народу, якi нав’язують хворобливу думку про те, що й без мови Україна залишиться державою. Тут i слiпому видно, що бiльшовики в парламентi не хочуть української України.

Але здоровий глузд повинен перемогти, щоб, не дай Боже, нащадкам нашим не довелося спiвати: “Вже умерла України i слава, i воля…”
Отже, нiякого компромiсу не може й не повинно бути щодо мовної полiтики в Українi — Конституцiю й бiльшiсть має виконувати! Слава Українськiй Державнiй Мовi!, яку при нормальнiй державнiй полiтицi вивчатимуть i цiнуватимуть всi нацiональнi меншини України.

З повагою, Зоя Дiденко, голова правлiння Хмельницького
мiського Товариства української мови iм. Тараса Шевченка “Просвiта”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *