Соціум

Міський голова провів виїзний прийом у Ружичній

У вівторок в приміщенні школи №19 відбулася зустріч міського голови з хмельничанами. На зустріч із мешканцями мікрорайону Ружична також завітали представники управлінь та комунальних служб міста.

У вівторок в приміщенні школи №19 відбулася зустріч міського голови з хмельничанами. На зустріч із мешканцями мікрорайону Ружична також завітали представники управлінь та комунальних служб міста.

Того дня, незважаючи на дощову погоду, у холі школи було людно. Здебільшого людей турбували питання ремонту доріг, відновлення вуличного освітлення, будівництва каналізації та водогону, відновлення роботи місцевого будинку культури, відкриття дитячого садочка, продовження транспортних маршрутів, чимало мешканців мікрорайону просили допомоги в оформленні документації на приватизацію земель тощо.

Зокрема щодо вирішення проблеми із каналізацією, яка для Ружичної нині є чи не найгострішою, Сергій Мельник висунув пропозицію зібрати бодай половину необхідної для будівництва суми у населення, частину можна буде виділити з міської казни, але люди сумніваються, що такі кошти можна зібрати.

Просили вони також відремонтувати дороги, які нині у дуже поганому стані, проте Сергій Іванович запропонував голові комітету місцевого самоврядування зібрати людей та разом вирішити, яка вулиця потребує ремонту першочергово. За словами очільника міста, так буде доцільніше, адже краще одну вулицю відремонтувати повністю, ніж кожну шматками латати, а на всі у міській казні коштів немає. Бідкалися люди й на вуличне освітлення, яке теж є проблемою цього мікрорайону.

Просили міського голову, аби той допоміг повернути ружичнянцям місцевий будинок культури, який сьогодні знаходиться у власності ВАТ “Проскурів”. Сергій Іванович погодився, що будинок культури у мікрорайоні необхідний, проте та ціна, яку за нього хоче теперішній власник, для міста є завеликою, тож він запропонував зібрати з людей паї і таким чином повернути клуб у власність громади. Але чи погодяться на таке люди, питання відкрите.

Щодо інших питань, з якими до міського голови під час особистого прийому звертались мешканці Ружичної, то з деякими вдалося розібратися безпосередньо на місці, а щодо окремих — Сергій Мельник дав розпорядження спеціалістам відповідних управлінь та служб.

Наш кор.
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *