Соціум

Подвійне свято у школі №30

Сьогодні у СЗОШ №30, як і в усіх 42 школах Хмельницького, святковий день, адже першовересень — особливо урочистий для кожного навчального закладу. А днями тут відбулося ще одне свято, надзвичайно гарна подія — у спеціалізованій школі І ступеня №30 з’явився власний спортивний зал. Школа працює вже 19 років, за цей час не одне покоління хмельничан навчилися тут читати, писати, рахувати… Протягом цього часу і педагогічний колектив, і учні мріяли про повноцінний спортивний зал, де можна було б проводити уроки фізкультури, спортивні змагання.

За словами директора СЗОШ №30 Любові Вістовської, відкриття спортивної зали для школи є вагомою подією, адже завдяки цьому учні тепер матимуть змогу повноцінно займатись на уроках фізкультури, відвідувати спортивні секції. “Раніше у нас було дві мрії — мати власний спортзал та щоб наша школа стала одинадцятирічною, аби наші учні в рідних стінах могли отримати повну середню освіту. Дуже вдячна міській владі за те, що вони знайшли можливість та виділили кошти на будівництво нашого спортивного залу. Вдячна також будівельникам ПП “Діта”, які збудували для наших діток такий чудовий зал, — розповідає Любов Захарівна. — Учні з нетерпінням очікували на відкриття залу, дехто навіть влітку прибігав подивитися на новобудову. Тепер, коли у нас відкрився спортзал, діти висунули пропозицію побудувати ще й басейн, вони навіть продумали, де його можна облаштувати”.

На свято завітали учні, вчителі, батьки, випускники, представники влади: заступник міського голови Григорій Давиденко, начальник міського управління освіти Юрій Курманський. “Міська влада постійно дбає, аби заклади освіти мали усе необхідне, щоб діти успішно навчались та показували гарні результати, зокрема й у спорті. Так, депутати міської ради виділили кошти (650 тис. грн.) на будівництво сучасного спортивного залу у СЗОШ №30, який дасть змогу учням у гарних умовах проводити уроки фізкультури та займатися спортом, що є запорукою міцного здоров’я,” — наголосив Григорій Михайлович. Окрім того, він привітав учнів та вчителів із початком нового навчального року, побажав усім успіхів та всього найкращого.

Окрім успіхів у навчанні, школа №30 славиться ще й спортивними досягненнями, адже при школі діє сім спортивних гуртків, де займаються майже половина учнів. Нині багато учнів та випускників цього навчального закладу — призери різноманітних спортивних конкурсів та змагань, кандидати у майстри спорту.

На відкритті новозбудованого спортивного залу перед численними гостями учні школи та випускники провели показовий спортивний міні-турнір, учасники якого змагалися у кількох видах спорту, зокрема з художньої гімнастики, карате, боксу, тенісу, баскетболу… Визначали кращих учні також і в конкурсах на швидкість, витривалість та кмітливість, де команди намагалась обійти суперника та показати усім, що вони найкращі.

Наш кор. 
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *