Соціум

Створено регіональну раду

Згідно з відповідною постановою Кабінету міністрів України минулого четверга в Хмельницькій облдержадміністрації відбулися установчі збори, на яких було утворено регіональну раду підприємців нашої області.

Згідно з відповідною постановою Кабінету міністрів України минулого четверга в Хмельницькій облдержадміністрації відбулися установчі збори, на яких було утворено регіональну раду підприємців нашої області.

Про участь в установчих зборах було подано 77 заявок, але фактично були присутні 59 представників бізнес-об’єднань Хмельниччини. Тому було прийнято рішення, що членами ради можуть стати лише присутні на її першому засіданні. За словами заступника голови облдерж-адміністрації Леоніда Гураля, таке рішення допоможе уникнути різноманітних спекуляцій.

На посаду голови ради більшість висунула кандидатуру Олександра Сніховського, аргументуючи це його професійним досвідом. Його конкурентом могла стати кандидатура Наталії Потапової, але вона відмовилася від цієї посади і тому майже одноголосно головою ради був обраний Олександр Сніховський.

“Головною метою діяльності ради є економічний розвиток регіону, — прокоментував Олександр Сніховський подальшу роботу регіональної ради підприємців, — зокрема саме тих галузей, які безпосередньо пов’язані з виробництвом. Це базові галузі економіки нашого регіону: сільське господарство, переробна промисловість, легка промисловість, будівництво та інші. І другий напрямок — це, звичайно, підтримка торгівлі та ринків”.

Новообраний голова ради вніс на розгляд кандидатури своїх заступників, які були обрані членами ради одноголосно і без обговорення. Тож першим заступником стала Наталія Потапова, а заступником — Віталій Урбан. До секретаріату увійшли дев’ять осіб, представляючи окремі галузі економіки Хмельниччини.

Важливість цього органу полягає в тому, що він оперативно виявлятиме проблеми, з якими стикатимуться хмельницькі підприємці, та знаходитиме шляхи їх вирішення.

Олександр Сніховський зазначив, що до наступного засідання ради, яке відбудеться в кінці серпня, секретаріат підготує проект положення про регіональну раду, її регламент, а також виділить основні питання для її діяльності.

Андрій Ящишен

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *