Соціум

На підприємствах-боржниках рейдові перевірки

Важливу роль у демінізації зайнятості та зарплати приділено місцевим органам виконавчої влади, проте вирішення цього питання потребує системного підходу на загальнодержавному рівні.

Важливу роль у демінізації зайнятості та зарплати приділено місцевим органам виконавчої влади, проте вирішення цього питання потребує системного підходу на загальнодержавному рівні.

Міськвиконком створив робочу групу, яка проводить рейдові перевірки дотримання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства про працю. Окрім представників управління праці, соцзахисту населення та охорони здоров’я, до складу групи увійшли податківці, правоохоронці, представники Пенсійного фонду, центру зайнятості. У червні перевірили 13 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у ТЦ “Оазис” та супермаркеті “Фуршет”. У результаті з чотирма працівниками роботодавці уклали трудові угоди.

За участю представника прокуратури комісія перевірила ТОВ “Хмельницьклегпром” — підприємство, де середня зарплата — одна з найнижчих у місті. Під час перевірки документи первинного бухгалтерського обліку, що стосуються нарахування та виплати заробітної плати, а також ті, що підтверджують трудові відносини між встановленими працівниками та підприємством, не надано. Гендиректор товариства Володимир Кулаков відмовив у наданні письмового пояснення. За підсумками перевірки складено акт, який направлено у прокуратуру. Спеціалісти управління праці, соцзахисту населення та охорони здоров’я провели роз’яснювальну роботу з 70 працівниками підприємства.

Такі рейдові перевірки та роз’яснювальна робота серед працівників і роботодавців плануються щотижнево у різних районах міста.

У разі порушення роботодавцями законодавства про працю можна звернутися в управління праці, соцзахисту населення та охорони здоров’я за адресою: вул. Проскурівського підпілля, 32 та за телефоном 70-41-46.

Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *