Соціум

“Берег надії” прийняв нову зміну дітей на оздоровлення

У спекотні літні дні у розпалі сезон оздоровлення у відпочинкових таборах, серед яких і рекреаційний центр “Берег надії”, розташований серед мальовничої природи Летичівщини у селі Головчинці, на березі Південного Бугу.

У спекотні літні дні у розпалі сезон оздоровлення у відпочинкових таборах, серед яких і рекреаційний центр “Берег надії”, розташований серед мальовничої природи Летичівщини у селі Головчинці, на березі Південного Бугу.

Рекреаційним центром опікується міське управління праці, соціального захисту населення та охорони здоров’я, протягом року там оздоровлюються люди з особливими потребами, а влітку під час канікул там зміцнюють здоров’я діти. Путівка повністю оплачується з міського бюджету, відпочивальники мають змогу відпочити та оздоровитись у чудових умовах.

“Цьогоріч ми плануємо оздоровити до 150 дітей-інвалідів віком до 18 років. Загалом у цьому центрі з початку його відкриття вже оздоровлено до півтисячі дітей, — каже начальник управління праці, соціального захисту населення та охорони здоров’я Словян Воронецький. — Програму піклування активно підтримує міська влада. На потреби “Берега надії” загалом уже освоєно до мільйона гривень, що не може не радувати. Переконаний, що такого рекреаційного центру не має жодний обласний центр”.

Безперечною перевагою центру “Берег надії” є його розташування: ліс, річка, свіже повітря є запорукою не лише оздоровлення дітей, а й гарного відпочинку, що також є дуже важливим у процесі відновлення здоров’я. Неподалік табору є оповите легендами святе лікувальне джерело, куди вихователі центру водять діток на екскурсії, є також жіночий монастир, не так далеко до Меджибізької фортеці.

За словами директора центру Олександра Паламарчука, соціальні працівники “Берега надії” пропонують різні види послуг та процедур, зокрема фіто-, аромо- та трудотерапію. “У нас є гарний спортивний зал, де дітки можуть виконувати лікувальні вправи. Разом із табором “Чайка” ми організовуємо різні спортивні змагання, культурні заходи, дискотеки. Діти забезпечені чотириразовим харчуванням та всім необхідним”, — каже очільник центру.

Важко не помітити радість та захват у дитячих очах, які поспіхом вивантажують свої речі зі щойно прибулого автобуса, адже кожен поспішає оглянути свою кімнату та познайомитись із сусідами.

“Вже вдруге приїхав сюди відпочивати, бо мені тут дуже подобається. З минулого відпочинку найбільше запам’яталися спортивні змагання, коли ми бігали по лісі, щоб якнайшвидше подолати всі перепони, знайти спеціальну карту, аби завоювати прапор переможця. Надіюся, що цього року буде не менш цікаво”, — каже дванадцятирічний Влад.

Ганна Пасічник
На фото з архіву редакції: у “Березі надії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *