Соціум

Закінчили школу з вірою у світле майбутнє

Дісталися фінішу навчання учні СЗОШ №32, отримавши свідоцтва про цензову або спеціальну освіту. Навчальний заклад, у якому виховуються діти з особливими потребами, випустив 17 юнаків та дівчат.

У СЗОШ №32 вже з четвертого класу школярів націлюють на здобуття навиків майбутнього ремесла. Так, хлопчики й дівчатка невеличкими групами (по три-чотири особи), що забезпечує можливість вчителя пильніше приглядати за кожним учнем, працюють у навчально-виробничих майстернях. У фінішному дев’ятому класі вони проводять у майстерні 12 годин на тиждень. “Наші випускники — готові швачки, столяри, слюсарі… Ми вчимо їх відповідально ставитися до своєї роботи. Кожна наша школярка вміє пошити якісний одяг, оздобити його, а хлопці добре розуміються, як змайструвати виріб з дерева чи відремонтувати предмет побуту”, — розповідає директор школи Наталя Красіцька.

Вручення випускних свідоцтв не означає для педагогів і учнів прощання, адже кожен класний керівник ще протягом п’яти років після закінчення учнем школи спостерігає за його життям, звітуючи у спеціальних журналах, спілкується з ним, дає поради.

Школа тісно співпрацює з організацією “Інваспорт”. Відрадно, що серед цьогорічних випускників є чемпіони України з легкої атлетики і тенісу. “Ми намагаємося розвивати дітей різнобічно, залучаємо всіх до насиченої програми творчих заходів, де учні співають, танцюють тощо, проводимо екскурсії історичними місцями нашого краю, походи у кіно, бібліотеки, театри. У нашій школі дитина, яка раніше навчалася в іншому навчальному закладі і над якою глумилися ровесники, розцвітає, знаходить прихисток. Тож не дивно, що і в сім’ях цих дітей нервова напруга спадає”,— каже пані Наталя.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *