Соціум

Хмельничани вшанували пам’ять в’язнів концтаборів

З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який відзначається 11 квітня, відбувся мітинг-реквієм з покладанням квітів до братської могили в’язнів колишнього Раківського концтабору “Шталаг-355”. Вшанувати пам’ять жертв фашистського режиму прийшли міський голова Сергій Мельник, його заступник Григорій Давиденко, керуюча справами виконавчого комітету Людмила Черевченко, представники обласної влади, побратими загиблих…

“Щороку на братській могилі Раківського концтабору з’являються нові меморіальні плити на честь захоронених тут. Родичі загиблих лише через десятиліття після Великої Вітчизняної війни отримали можливість віднайти у німецьких архівах документи, які засвідчують, що їх батько чи дід був в’язнем та загинув у “Шталазі-355”, — зазначив міський голова.

Голова обласної ради борців антифашистського опору — колишніх в’язнів фашистських концтаборів Панас Сторожук подякував усім, хто доклав зусиль до організації заходу. Присутні поклали вінки і квіти до пам’ятника. Марш солдатів військової частини А-4239 та залп почесної варти віншували захід.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *