Соціум

Своє дозвілля — благородним справам

Звичайний робочий день. Відвідую терапевтичне відділення №1 міської лікарні. Приємно вражає створений тут студентами медичного коледжу пост милосердя, який функціонує і під час практичних занять, і в позаурочний час. Старша медсестра Евеліна Кутараєва задоволена роботою майбутніх медиків, для яких пост милосердя — не тільки відпрацювання практичних навичок, але й навчання співпереживати, прийти на допомогу, добрим словом допомогти одужати. Це — студенти відділення “Сестринська справа” Ольга Лютина, Мар’яна Павлюк, Віта Дубова, Тетяна Хом’юк, Ольга Яворина, Ганна Швець, відділення “Лікувальна справа” Дана Печайко, Леся Загура, Інна Ковалюк та інші.

Розмовляла із завідувачкою терапевтичним відділенням Галиною Величко: чи задоволена вона, як керівник, роботою студентів на практиці? Галина Григорівна відповіла ствердно: практиканти активно працюють у відділенні, виконують призначення лікарів, проводять санітарно-просвітницьку роботу серед хворих. Дуже добре відгукувалися про практикантів пацієнти з палати №507, медперсонал. Молодь із задоволенням проходить практику в лікарні, адже в майбутньому їм все це знадобиться. А міська організація Товариства Червоного Хреста забезпечила все необхідне для роботи санітарного поста.

Багато добрих справ роблять волонтери медичного коледжу протягом року. Це — участь у донорстві, шефство над одинокими хворими похилого віку та дітьми-інвалідами Соколівської школи-інтернату, пропаганда здорового способу життя серед школярів тощо.

Відрадно, що молодь міста вчиться бути справжніми волонтерами Червоного Хреста. Варто нагадати, що 2011 рік проголошено Євросоюзом роком волонтерства, втілення доброчинних задумів і необмеженої фантазії. Отож на нас чекають нові цікаві акції й нові гуманітарні виклики.

О.Старчеус, голова міської організації Товариства Червоного Хреста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *