Соціум

Берегиня роду подолянчиків

Жанна Севастянівна Гурєєва — педагог народного художнього колективу України, ансамблю танцю “Подолянчик” Палацу творчості дітей та юнацтва відзначатиме завтра, 15 квітня, ювілей. Ця скромна, талановита людина працює в ансамблі вже 38 років, а на педагогічній ниві — більше 50. Сіючи добре і вічне, прищеплюючи любов до всього українського, вона виховала не одне покоління хмельничан. Мабуть, немає в нашому місті людини, яка б хоч раз у житті не долучилася до іскрометних танців подолянчиків, знаних не тільки в Україні, але й далеко за її межами. В цьому є заслуга і Жанни Севастянівни, вона — педагог за покликанням, відмінник освіти України, нагороджена медаллю А.Макаренка, лауреат премії імені Б.Хмельницького, стипендіат Хмельницької міської ради.

Крім того, Жанна Гурєєва — талановитий балетмейстер, у її творчому доробку — до 20 хореографічних етюдів і композицій різножанрової тематики. Всі її постановки національно спрямовані, сюжетні, легкі у сприйнятті та виконанні. Вивчаючи історичне краєзнавство Поділля, Жанна Севастянівна створила оригінальну і самобутню хореографічну роботу “Проскурівська кадриль”, яка разом з її танцями “Соняшники”, “На святі”, “Гаївка”, “Косарі”, “Матроський танець”, “Гречаники”, “Червоні чобітки”, “Дитяча полька”, “Дудочка”, “Веселі гуцулята” є частиною постійного репертуару ансамблю. Яскраві та оригінальні хореографічні роботи заворожують глядачів на кожному концерті, несуть у зал життєдайну енергію. Але всі ми знаємо, що Жанні Севастянівні вдаються не тільки хореографічні постановки, вона є фахівцем зі створення танцювальних костюмів, головних уборів та реквізиту, які вдало підкреслюють сценічну виразність танців. Для неї ансамбль — рідна домівка, велика родина з постійними клопотами, дитячими радощами та невдачами, проблемами і перемогами, вона як “швидка допомога” і для педагогів, і для вихованців. Жанна Севастянівна турбується про вихованців, як про рідних, недарма саме вона отримала символічну відзнаку від адміністрації Палацу творчості дітей та юнацтва “Берегиня роду подолянчиків”.

Спасибі велике Вам, шановна Вчителько, від усіх родин подолянчиків за те, що навчили сприймати прекрасне, за те, що прищепили високі художні смаки, за те, що виховали любов до рідного краю і просто за те, що розкрили наші душі назустріч доброму, щирому, справжньому! Благословення Вам від долі та від Бога, здоров’я, щастя, віри і надії.

Великі та малі подолянчики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *