Соціум

Юнацька бібліотека визначила читача року

В обласній бібілотеці для юнацтва відбувся конкурс “Читач року” — свято інтелектуалів, працьовитих й активних читачів.

В обласній бібілотеці для юнацтва відбувся конкурс “Читач року” — свято інтелектуалів, працьовитих й активних читачів.

Конкурс “Читач року” вперше був проведений у 1999 році, коли працівники бібліотеки серед великої кількості читачів виділили лідерів читання, активних учасників життя бібліотеки, її друзів і помічників. Добра традиція має продовження.

Нині номінанти представили себе конкурсною “Візиткою” і захищали свій читацький формуляр — гордість кожного читача, дзеркало його смаків і вподобань, обізнаності в класичній і сучасній літературі, молодіжній періодиці. Гості свята — студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії познайомилися з “Читачем — творчою особистістю” Сніжаною Корчовою. Вона — учениця 11 класу Ружичнянського НВК, полюбляє поезію і сама пише вірші. Відвідуючи відділ мистецтв, знайомиться з творами сучасної драматургії, книгами з вишивки і мріє стати актрисою.

“Читач-ерудит” — Марина Мисловська, студентка Хмельницького інституту соціальних технологій ВМУРоЛ “Україна”. Здобуває фах психолога, а тому читає багато літератури з психології. До вподоби їй і класична література, і сучасна українська поезія та проза.

Марія Люба — “Читач-класик”, студентка Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, читач відділу абонементу. Її захоплення — українська класична література. Цю любов до читання Марія, майбутній педагог, обов’язково прищепить своїм учням.

Іванна Басок, теж студентка гуманітарно-педагогічної академії, представила номінацію “Читач-прагматик”, прочитавши за останній рік велику кількість довідкових, енциклопедичних, науково-популярних видань, а також творів українських авторів.

Переможницю в номінації “Читач-краєзнавець” представили працівники відділу краєзнавства. Вони познайомили учасників свята з Дар’єю Попович, ученицею 11 класу СЗОШ №8. Дар’я захоплюється історією, культурою, етнографією Поділля, а ще вона — співачка, в її репертуарі пісні на вірші подільських поетів.

“Читач-прес-оглядач” Світлана Нікітюк — студентка факультету соціальної педагогіки Хмельницького національного університету, відвідує відділ періодики бібліотеки, де знайомиться з роботами відомих українських та зарубіжних педагогів, соціологів, які друкуються в спеціальних журналах.

Вдумливі і працьовиті читачі відкрили для себе світ знань і читання. Переможці конкурсу були нагороджені книжками і дипломами. А учні дитячої музичної школи №1 Владислав Левицький, Катерина Лесів, Гнат Лесів (викладач Т.Лукіна) подарували гарні музичні сувеніри і святковий настрій учасникам конкурсу.

Свято “Читач року” ще раз довело, що бібліотека — найкращий порадник і друг для великої кількості читачів. Помічник у розвитку їх здібностей та здійсненні власних відкриттів.

І.Міщенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *