Соціум

“Зелений вогник” для ЮІР

Славний ювілей відзначила дитячо-юнацька організація України — Юні інспектори руху. На Хмельниччині ЮІР було створено 21 березня 1976 року. На честь 35-ліття організації в Палаці творчості дітей та юнацтва в обласному центрі зібралися ветерани руху та його нинішні активісти, посланці загонів ЮІР з районів та міст краю. Славний ювілей відзначила дитячо-юнацька організація України — Юні інспектори руху. На Хмельниччині ЮІР було створено 21 березня 1976 року. На честь 35-ліття організації в Палаці творчості дітей та юнацтва в обласному центрі зібралися ветерани руху та його нинішні активісти, посланці загонів ЮІР з районів та міст краю.

ЮІР — одна з небагатьох дитячо-юнацьких організацій, яка збереглася з тих часів. Понад 300 тисяч школярів Поділля були її членами за ці роки, сьогодні юірівські загони об’єднують 20 тисяч юнаків та дівчат в усіх районах області. Важливість їхньої діяльності у засвоєнні школярами правил дорожнього руху та профілактики дорожньо-транспортних пригод нині стала ще вагомішою. Як свідчить статистика ДАІ, на дорогах України кожні 12 хвилин відбувається ДТП, кожні півтори години внаслідок цих пригод гинуть люди.

Від свого заснування на Хмельниччині організація ЮІР, піонерами якої були хмельницькі школи №№8, 16, 19 і ЗОШ №2 у Кам’янці-Подільському, традиційно відзначилась успішними результатами у всеукраїнських змаганнях, а “Дитяче містечко” в обласному центрі по праву вважається одним із кращих у країні.

Чимало учасників ювілейного зібрання отримали заслужені почесні відзнаки та пам’ятні подарунки: від обласного і міського управлінь освіти, обласного ДАІ, громадських об’єднань. Були серед нагороджених і хмельничани: директори навчальних закладів Н.Орловська (гімназія №2), Б.Бейдерман (ліцей №17), Л.Ратич, заступник директора ЗОШ №8, В.Боричко, заступник директора СЗОШ №15, Л.Мельник, заступник директора СЗОШ №7, командири загонів ЮІР ЗОШ №№14, 18, 13, НВК №4. А нових здобутків і удачі побажали їм дитячі художні колективи області та почесні гості. “Зеленого вогнику” тобі, ЮІР, та подальших вічно юних ювілеїв!

В.Білорусцев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *