Соціум

Анатолію Сургунду виповнилося б 75

Народився Анатолій Сургунд 22 лютого 1936 року в Краснодарському краї. У 1953 році закінчив школу і вступив у інститут інженерів залізничного транспорту. Працював майстром, начальником енергоцеху Бурштинського заводу вогнетривів. Згодом був обраний другим секретарем обкому комсомолу нашої області. Після закінчення Вищої партійної школи призначений заступником начальника обласного управління промисловості. А в березні 1973-го обраний головою виконкому Хмельницької міської ради і на цій посаді пропрацював до закінчення “Олімпіади-80” у Москві, передавши свої повноваження Івану Бухалу.

За сім років роботи Анатолія Станіславовича на цій посаді обласний центр дуже змінився. Населення виросло майже вдвічі — до 200 тисяч. Місто розбудовувалося, облаштовувався центр, з’являлися нові мікрорайони. У рік здавалося по 115-125 тисяч кв. м житла. Було реконструйовано домобудівний комбі-нат, проведено Чернелівський водогін, збудовано кінотеатр “Сілістра”, драматичний театр, встановлено пам’ятники воїнам-визволителям та інші соціально важливі об’єкти. Саме за його порадою Михайло Чекман почав створювати міські ринки. Також Анатолій Станіславович постійно займався науковою роботою й увесь заробіток від неї переводив у Фонд миру.

Йому пропонували роботу в Москві, але його серце назавжди залишилося в Хмельницькому…

Друзі по роботі: Ю.Бондар, А.Забєлін, В.Барбалюк, почесний громадянин міста А.Корбут

P.S. Згадку про Анатолія Сургунда ми невипадково вмістили на сторінці “Спорт”, адже він усе життя підтримував себе у гарній фізичній формі, грав у шахи, а на високій посаді підтримував розвиток фізичної культури і спорту в нашому місті, зокрема за часів його керівницта було збудовано шахово-шашковий клуб, а шаховий меморіал його імені досі користується авторитетом серед прихильників інтелектуального спорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *