Соціум

Перемога тієї, хто примножує красу

Весна — пора не тільки пробуджень найкращих почуттів, але й бажання бути чарівними зовні. Першими помічниками у цьому стають косметологи-професіонали, котрі огортають красу душевну у гарну зовнішню обгортку. На щастя, і в нашому місті є досвідчені майстри, які перетворюють косметологію у мистецтво. До них належить візажист-стиліст, косметолог-реабілітолог Тетяна Філатова.

 

Весна — пора не тільки пробуджень найкращих почуттів, але й бажання бути чарівними зовні. Першими помічниками у цьому стають косметологи-професіонали, котрі огортають красу душевну у гарну зовнішню обгортку. На щастя, і в нашому місті є досвідчені майстри, які перетворюють косметологію у мистецтво. До них належить візажист-стиліст, косметолог-реабілітолог Тетяна Філатова.

Те, що її цікаве і корисне для інших ремесло — високопрофесійна робота і креативна творчість, пані Тетяна довела 11 лютого на всеукраїнському конкурсі. “Перлина майстерності” — саме таку назву мало змагання косметологів, організоване Всеукраїнською асоціацією спеціалістів з прикладної естетики. У півфіналі та фіналі конкурсу хмельничанка була визнана кращою. На першому етапі конкурсу Тетяна Філатова продемонструвала гарні знання з дерматології, гістології шкіри, фізіотерапії тощо. Але теорія безкорисна без практики, свої віртуозні вміння творити зовнішню красу, оздоровлювати шкіру пані Тетяна довела у фіналі конкурсу. Практичні конкурсні процедури учасники демонстрували у столиці в рамках щорічної виставки “Інтершарм”. “Беру участь у “Перлині майстерності” не вперше. Кілька років тому мені трішки не вистачило снаги до перемоги. Дуже рада, що у десятому ювілейному всеукраїнському марафоні косметологів я таки стала кращою. Запорука мого успіху — наполеглива підготовка, і не лише практична, теоретична, а й психологічна. Шкода, що решта хмельницьких професіональних косметологів мало знайома з “Перлиною майстерності”. За всю історію конкурсу у ньому брали участь лише двоє хмельничан. Схожі конкурси — нагода не лише дізнатися, як оцінюють рівень твого професіоналізму заслужені професіонали — журі, а й перейняти досвід в інших учасників”, — каже пані Тетяна.

Обійти сім інших конкурсантів — провідних майстрів з різних куточків України Тетяна Філатова змогла, певно, й тому, що на ниві косметології вже майже десять років. Спочатку навчалася на курсах у Хмельницькому медичному базовому училищі, пізніше — у Києві, проходила майстер-класи кращих професіоналів країни та світу. Як каже сама, бере краще в інших і разом з тим завжди прагне впровадити у роботу власного косметичного салону свої інновації. Кожен косметолог, на думку пані Тетяни, повинен мати секрети роботи з клієнтом. Щодо неї самої, однією з родзинок ремесла вважає індивідуальний підхід до клієнта. “Вже після першого відвідування мого салону люди закохуються у теплу атмосферу нашого закладу. Усі процедури приємні, тому той, хто прийшов до нас раз, найчастіше стає постійним користувачем косметологічних послуг”, — каже Тетяна Філатова.

Щоб мати гарний і здоровий вигляд, пані Тетяна радить звертатися до професіоналів вже з підліткового віку, коли в організмі відбувається гормональний бум, який може призвести до захворювань шкіри. Обов’язково повинні відвідувати косметолога люди з сухою, нормальною шкірою. Існує стереотип, що у косметичний салон ходять жінки. Як пересвідчилася Тетяна Філатова на власному досвіді, є досить багато представників сильної половини людства, котрі дбають про свій зовнішній вигляд. “Гарними, здоровими повинні бути і чоловіки, і жінки різного віку. Спектр косметологічних процедур настільки широкий, що допомогу може отримати кожен. Щодо мого салону, ми застосовуємо і технічні процедури (для цього маємо якісні апарати), і практичні, пов’язані з роботою косметологів руками. Віддаю перевагу ізраїльській косметиці, працюю з іспанською та німецькою. Вони якісні, доступні споживачу. На вітчизняному ринку теж є дві провідні косметичні лінії, але з ними знайома менше”, — додає косметолог.

Розвинути культуру догляду за своїм зовнішнім виглядом у нашому місті — головна мета роботи Тетяни Філатової. Саме тому вона розвиває свої вміння, бере участь у професійних змаганнях, вивчає і переймає досвід у передових косметологів країни та світу. Цим займатиметься й у Франції, куди виграла путівку за перемогу у “Перлині майстерності” від головного спонсора — Академії наукової краси. Сподівається привезти секрети французького шарму і хмельничанам.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *