Соціум

Молодь за здоровий спосіб життя

Нещодавно у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького відбулась акція “Молодь за здоровий спосіб життя” за участю заступника ректора НАДПСУ, полковника Ігоря Ставиноги, координатора ВБО “АСЕТ” Дарини Шайноги, працівників Центру соціальної допомоги молоді. Організаторами акції “Молодь за здоровий спосіб життя” виступили міський Центр соціальної допомоги молоді спільно з Хмельницьким кооперативним торговельно-економічним інститутом.

Під час акції курсанти переглянули театралізований виступ “Суд над цигаркою”, створювали власні художні роботи, на яких вони зобразили корисні справи як альтернативу вживанню алкоголю, наркотиків чи палінню цигарок. На прикладі відеоматеріалів молоді показали, до чого призводить “Привабливий початок жахливого кінця”, тобто вживання наркотиків та їх згубну дію на організм людини. Окрім того, курсанти мали змогу поспілкуватися з практичним психологом Центру Антоніною Віговською, яка розкрила психологічний аспект ризикованої поведінки.

Під час свого виступу координатор ВБО “АСЕТ” Дарина Шайнога розповіла про профілактику ВІЛ-інфекції, наголосивши на негативній тенденції поширення цього захворювання в Україні.

Протягом програми заходу глядачі отримали не тільки пізнавальну інформацію, але й мали змогу насолодитися виступами танцювальних колективів та піснями у виконанні студентів ХКТЕІ та ХНУ, ансамблю танцю “Спалах”, а наприкінці акції учасники отримали від організаторів листівки з інформацією щодо профілактики шкідливих звичок, ВІЛ-інфекції.

М.Любецька-Лемещук, соціальний педагог, Н.Корольова, психолог Центру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *