Соціум

Доїздився

У ході проведення спільних оперативних заходів працівники обласних управлінь СБУ, ДАІ та Хмельницької митниці зупинили автомобіль іноземного виробництва марки “HAMMER-H2” з тимчасовими номерними знаками. Як з’ясувалось, у водія не було належних документів, які б засвідчували, що він є власником авто.

Під час проведеної перевірки працівники служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Хмельницької митниці встановили, що легковик був ввезений з-за кордону у 2006 році громадянкою України С. та поставлений на тимчасовий облік у Черкаській митниці під зобов’язання зворотного вивозу. Однак у встановлений термін автомобіль не був вивезений, а переданий іншій особі для користування.

Відповідно до чинного законодавства транспортні засоби, які ввезені на митну територію України в режимі “тимчасового ввезення”, перебувають під митним контролем. Згідно зі ст. 336 Митного кодексу України іномарка, сума якої становить майже 170 тисяч гривень, у порушника вилучена та передана на склад митниці, а адміністративну справу направлено до суду.

Хмельницькою митницею від початку року заведено 47 справ про порушення митних правил на суму майже 1,4 мільйона гривень та порушено дві кримінальні справи на суму 753,2 тисячі гривень.

Ігор Лічман, головний інспектор зв’язків з громадськістю Хмельницької митниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *