Соціум

Найбільше нарікань на транспорт і ЖЕКи

Діалог заступника міського голови Анатолія Лаврентія з городянами відбувся під час традиційної прямої телефонної лінії. Зі своїми негараздами протягом години до нього звернулося всього семеро хмельничан.

Діалог заступника міського голови Анатолія Лаврентія з городянами відбувся під час традиційної прямої телефонної лінії. Зі своїми негараздами протягом години до нього звернулося всього семеро хмельничан.

Троє з них скаржилися на поганий рух громадського транспорту. Наприклад, одна з додзвонювачок незадоволена нерегулярним рухом тролейбуса №3, інша скаржилася на водіїв маршрутки №39, які дуже часто ігнорують розклад і не доїжджають до кінцевих зупинок у Дальніх Гречанах. Ще один пенсіонер цікавився, коли ж нарешті громадський транспорт почне їздити вулицею Прибузькою?..

“Цього року планується розробити концепцію оптимізації руху громадського транспорту, яка має врахувати та розв’язати проблемні питання, зокрема продовження і появу нових маршрутів, — пояснив Анатолій Степанович. — Невиконання перевізниками своїх обов’язків — тема справді болюча. Аби їх контролювати, пропонуємо встановити в маршрутках GPS-навігатори, які фіксуватимуть найменші відхилення в часі, маршруті, перевищення швидкості та інше. Такі датчики ми вже вмонтували на семи автомобілях “Спецкомунтрансу”, завдяки чому економимо десять тонн палива у місяць. Установка одного обійдеться приблизно в 2,5 тисячі гривень, ще 70 гривень — місячна абонплата. Витрати не маленькі, але це дисциплінуватиме водіїв та змушуватиме їх належно виконувати свою роботу”.

Ще двоє хмельничан нарікали на погану роботу ЖЕКів. Одна з жінок поскаржилася, що у їх багатоповерхівці вже чотири роки протікає дах, але, не дивлячись на всі прохання відремонтувати покрівлю, керівництво житлово-експлуатаційної контори так і не зрушило справу з місця.

Інша городянка зателефонувала до заступника міського голови від імені футбольної команди УТОГ. Проблема спортсменів у тому, що вони не мають можливості закупити спортивну форму. Анатолій Степанович пообіцяв сам проконтролювати це питання і забезпечити хлопців необхідною екіпіровкою, оскільки він курує молодіжну та спортивну сферу міста.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *