Соціум

Робота театрального закулісся

Минулого тижня мала сцена облмуздрамтеатру ім. М.Ста-рицького скликала представників міських та обласних ЗМІ для чергової прес-конференції “Театр і час”. Мета заходу: висвітлити здобутки театрального колективу за ювілейний театральний сезон, а також поділитися планами на майбутнє.


Минулого тижня мала сцена облмуздрамтеатру ім. М.Ста-рицького скликала представників міських та обласних ЗМІ для чергової прес-конференції “Театр і час”. Мета заходу: висвітлити здобутки театрального колективу за ювілейний театральний сезон, а також поділитися планами на майбутнє.

Офіційний захід розпочався по-мистецькому нетрадиційно: перед запрошеними виступила молода талановита артистка театру Оксана Стопчак, виконавши балетну партію Сен-Санса “Вмираючий лебідь”. Цей номер став одним із кращих напрацювань театру у цьогорічному сезоні. Про інші заслуги розповів художній керівник мистецького закладу Олександр Топоринський. Він повідомив, що в цьому сезоні театр здивував прем’єрними постановками, запалив нові імена режисерів та акторів. Зокрема, відкрився одразу у двох іпостасях: актора і режисера талановитий Орест Пастух. Його режисерські роботи знайшли чимало шанувальників серед театралів Хмельниччини та змогли здивувати і спровокувати професійних критиків на відгуки у провідних ЗМІ. Особливо відзначив Олександр Іванович заслуги музичного оркестру театру, за сезон вдалося провести два концерти, оркестр доповнював чи не кожну постановку на сцені. Здобутків у театрі чимало, про них знають на теренах міста й області, немало й планів. Так, готуються до прем’єри нові вистави “Циганка Аза”, “Час збирати каміння”, “Сватання на Гончарівці”, “Запорожець за Дунаєм”, які були обіцяні ще минулого року.

Одним із основних завдань театру нині є активне залучення юного глядача до перегляду вистав. Отож для дітей — найяскравіші прем’єри сезону. Виставу “Вогник доброти” готує для малят актор Володимир Веляник. “Хочеться, щоб наш театр став сімейним. Тому у цьому сезоні я взявся за виставу для дітей молодшого шкільного віку. Вона відома глядачу під назвою “Дзусь”, але ми вирішили дати їй більш зрозумілу назву. Ця вистава має глибоку мораль, яка легко і цікаво трактується. Сподіваюся, незабаром вона стане улюбленою для маленьких хмельничан”, — каже Володимир Веляник.

Збираються митці театру відзначити й усі знаменні дати, ювілеї славних українців. Так, на черзі вистави, присвячені річницям Тараса Шевченка, Лесі Українки. Гарне свято готується і до 8 Березня. Тож глядачу залишається лише слідкувати за анонсами.

Як і в попередні роки, планується співпраця театру з різними культурними, освітніми установами міста й області. Їхні представники також взяли участь у прес-конференції. “Я не тільки співпрацюю з театром, але й є його палким шанувальником. Хочеться побажати, щоб і цей сезон, і наступні були багатими на сучасні актуальні теми, щоб на сцені демонструвалися роботи, які передають колорит нашого краю”, — каже керівник обласного управління освіти та науки Віктор Очеретянко.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *