Соціум

Беремо на себе зобов’язання

У ході минулої сесії міської ради ми, депутати від “Фронту змін”, порушили питання щодо сплати підприємцями з речових ринків платежів за здійснення підприємницької діяльності. Як відомо, у нинішньому році скасовано ринковий збір, натомість підприємці сплачують орендну плату за утримання торгових місць. Фактично, вони відтепер мають оплачувати майже 60% розміру колишнього ринкового збору. Це нібито полегшує їхнє становище, але якщо врахувати збільшення коефіцієнта за оренду землі, на якій розташовані ринки, та зростання тарифів на електроенергію, виникає певна диспропорція. Отож ми взяли на себе зобов’язання ґрунтовно вивчити це питання і згодом передати свої пропозиції відповідним інстанціям.

Інше питання, яке нас турбує, це практика оплати підприємцями фіксованого податку авансом — за три місяці. З цього приводу до нас звертаються підприємці з проханням врегулювати це питання, оскільки нерідко виникає ситуація, коли вони в силу певних обставин тимчасово не можуть здійснювати свою діяльність. Відтак виходить, що гроші вже сплачені, а прибуток вони не отримують. На нашу думку, це актуальне питання і воно також потребує вивчення.

Особливої уваги з нашого боку викликала тема профілактики правопорушень у місті, яка була центральною на цій сесії. Безумовно, підтримуючи всі запропоновані заходи щодо попередження злочинних проявів та порушень правопорядку, депутати нашої групи вважають за необхідне збільшити кількість маршрутів патрулювання, щоб забезпечити порядок і на віддалених вулицях та провулках. Було б доцільним розміщення відеокамер у всіх багатолюдних місцях. Власне, перші кроки щодо цього вже зроблені, але вони мають продовжитися.

Хочу запевнити хмельничан, що депутати групи “Фронт змін” докладатимуть усіх зусиль для продуктивної діяльності міської ради, щоб спільними діями з колегами з інших груп та фракцій сприяти розвитку нашого міста та благополуччю міської громади.

Дмитро Шевченко, депутат міської ради (група “Фронт змін”)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *